Les cendres de l’incendi d’Òdena arriben fins a Mollet

El núvol de cendra ha recorregut els gairebé 50 quilòmetres que separen Òdena (Anoia) de Mollet. A hores d’ara el foc ha cremat unes 700 hectàrees, segons Agents Rurals.

Les cendres de l’incendi que crema durant tota la tarda a Òdena (comarca de l’Anoia) han arribat fins a Mollet del Vallès. Els usuaris de les xarxes socials així ho han deixat palès des de fa unes hores i el rastre de cendra es pot comprovar a sobre els vehicles i els terrats de la nostra ciutat. Els núvols de cendra han recorregut els 50 quilòmetres que separen aproximadament ambdues localitats.

 

La primera alarma de l’incendi d’Òdena s’ha activat cap a les 14 hores d’aquest diumenge, 26 de juliol. El que ha començat com un incendi de vegetació ha anat creixent fins que s’ha apropat a zones habitades i s’ha procedit a l’evacuació preventiva de les urbanitzacions El Bosc Gran i Montserrat Park, dos restaurants i un refugi. Unes colònies infantils i una protectora d’animals també han estat evacuats de forma preventiva. Malgrat la magnitud de l’incendi, a hores d’ara, quan són poc més de les 22 hores de diumenge, no s’ha registrat cap víctima. 

 

En aquest moments, poc després de les 22 hores de diumenge, segons dades provisionals dels Agents Rurals, ha afectat 700 hectàrees. Hi estan treballant 133 vehicles i 22 mitjans aeris dels Bombers de Catalunya, de Protecció Civil, del Ministeri i dels Agents Rurals. El foc continua actiu.

Edicions locals