Les cendres desapareixen de l'aire

L'incendi d'Òdena continua actiu però el perímetre cremat de 1.000 hectàrees no ha crescut al llarg de la nit. A Mollet ja no hi arriba la cendra.

Els Bombers de la Generalitat han estat treballant durant tota la nit en l’incendi forestal d’Òdena, que hores d’ara continua actiu però les cendres ja no arriben fins la nostra localitat. Durant la tarda de diumenge era fàcil trobar cendra als terres, als vehicles i sobrevolant el carrer. Així, els núvols de cendra van recórrer diumenge els 50 quilòmetres que separen aproximadament ambdues localitats però avui l’aire és net, tot i que l’incendi continua actiu.

 

 

A l'incendi hi han estat treballant 127 dotacions terrestres i 22 mitjans aeris. Les condicions meteorològiques han millorat força al llarg de la nit; la humitat s’ha enfilat fins a superar el 90% i el vent bufa però molt fluix. Tot i això, l’incendi encara està actiu i els Bombers no l’han pogut perimetrar, tot i que al llarg de la matinada s’ha fet una feina molt intensiva per tal de reduir flama i frenar l’avanç del front. D’aquesta manera, s’ha aconseguit que el perímetre no s’hagi incrementat en les darreres hores i hagi quedat establert al voltant de les 1000 hectàrees que els Agents Rurals donaven com a dades encara provisionals poc abans de la mitjanit.

 

 

Edicions locals