L’Ajuntament denunciarà l’SGAE per abús de la seva posició

L’alcalde de l’Ajuntament de Mollet, Josep Monràs, ha decidit presentar una denúncia contra la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) per abús de la seva posició dominant.

Després de constatar que l’SGAE està pressionant a entitats i comerços de la ciutat entre les quals es troben les colles de Morats i Torrats, l’Ajuntament ha decidit presentar denúncia contra aquesta societat davant la Comissió Nacional de la Competència perquè considera que l’SGAE està abusant del seu monopoli amb un únic objectiu que és aconseguir ingressos extraordinaris.

 

 

Amb aquesta denúncia, l’Ajuntament espera que aquesta denúncia obligui a l’SGAE a cessar la seva pràctica abusiva i que obri un expedient sancionador contra la Sociedad General de Autores y Editores per abús de la seva posició dominant en el mercat.

 

 

Després que l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, recollís les peticions de diversos comerços i entitats de la ciutat que van informar de les inspeccions que havia realitzat durant l’últim any l’SGAE en les quals les instava a subscriure un contracte-autorització, segons la qual havien d’abonar unes tarifes indeterminades i sense concretar, l’Ajuntament ha decidit donar-hi suport presentant la denúncia.

 

 

Per aquesta raó, l’Ajuntament ja va demanar l’SGAE una mediació per tal de trobar solucions conjuntes. Donat que fins el moment el consistori no ha rebut cap resposta i han continuat amb la seva pràctica, l’Ajuntament ha pres la decisió de fer aquesta denúncia.

 

Edicions locals