Les converses entre Valeo i empleats s’ajornen fins al setembre

El trasllat de la producció també es posposa, després que la Generalitat hagi mostrat el seu “desacord” amb la decisió de la firma i hagi instat la direcció a negociar amb els treballadors.

El Departament d'Empresa i Ocupació es va reunir divendres, 31 de juliol, al matí amb la direcció de l’empresa Valeo per saber de primera mà quines són les raons per les que ha decidit traslladar la producció de la planta de Martorelles (Vallès Oriental) a la fàbrica de Saragossa. Segons explica a través d’una nota de premsa, un cop escoltats els arguments de Valeo, el Govern de la Generalitat va expressar el seu desacord amb la decisió de l’empresa. L’executiu català reitera que la forma i els temps emprats per la firma no ajuden a gestionar i, encara menys, a resoldre el conflicte de manera negociada amb els treballadors.

 
Arran de la reunió, l’empresa Valeo es va comprometre a ajornar les possibles actuacions sobre la planta de Martorelles. Per tant, les converses amb el comitè d’empresa, representant dels treballadors, s’han posposat fins al mes de setembre.

 
A criteri del Departament d’Empresa i Ocupació, complint el seu paper d’autoritat laboral, aquest ajornament és imprescindible per assolir una resolució del conflicte per la via del diàleg, fet que en aquests moments és impossible.
 

La Generalitat ha comunicat a l’empresa Valeo que seguirà de molt a prop tots els passos que doni arran de la decisió de traslladar la planta de Martorelles, alhora que es posa a disposició de les dues parts, empresa i comitè d’empresa, en representació dels treballadors, per dur a terme la mediació en aquest conflicte.

Edicions locals