Les Colles i les proves

La Colla Morada i la Colla Torrada són les protagonistes de la Festa Major d’Estiu de Mollet i cada any realitzen diverses proves on es juguen el lideratge de la festa. En total es realitzen 10 proves on es destinen 14 punts. El quinzè i darrer punt s’atorga a la colla que, durant tots els seus actes, ha emprat la innovació i l’originalitat. Es tenen en compte aspectes com les noves activitats, la creació d’himnes, la decoració dels carrers i la realització de pàgines web i material de la festa, entre d’altres.

 

LES PROVES

L’engrescada de les colles. En només 20 minuts i utilitzant els mitjans que creguin necessaris, les colles han d’engrescar a la ciutadania a formar part del seu bàndol durant la festa. 

 

Capte de Sang. El Mercat Vell es convertirà en l’escenari on els molletans podran donar sang. Un cop finalitzada la donació cada persona tindrà un gomet que atorgarà a la seva colla preferida. Qui obtingui més donants guanyarà la prova. 

 

Gran despertada de Festa Major. Després de tota una nit de festa, les colles voltaran pels carrers per despertar als molletans. La colla més sorollosa, més original i amb més seguidors serà la que s’emporti el punt guanyador. 

 

Estirada del cotxe infantil. Els infants menors de 13 anys i de menys d’1,60 metres d’alçada de cada colla estiraran un cotxe de 1.000kg durant 215 metres. L’equip que completi el recorregut en el menor temps guanyarà la prova. 

 

Estirada del camió. Ara els majors de 13 anys i de més d’1,60 metres d’alçada seran els encarregats de transportar un camió ple d’aigua que pesa 26 tones. 

 

La Garrinada. La competició es divideix en tres categories: infantil, femenina i masculina. Es tracta de realitzar un circuit de 8 proves en el menor temps possible i, en finalitzar, llençar el garrí de l’equip contrari dins d’una piscina de plàstic plena d’aigua i fang. 

 

Cursa en roba interior. La prova també es divideix en tres categories on els participants recorren, en roba interior, una recta de 215 metres d’anada i tornada. El punt guanyador se l’emporta la colla que aconsegueixi més mocadors del seu color entre els cinc primers classificats de cada categoria. 

 

Corregot infantil. Els infants menors de 13 anys hauran de transportar gots d’aigua durant 10 metres. Un cop finalitzat el temps establert, la colla que tingui el bidó més ple serà la guanyadora. 

 

L’Afartada. Els participants hauran de menjar 100 flams, sense tocar-los amb les mans i sense deixar res al plat. Els participants hauran de fer relleus i guanyarà la colla que, després de les possibles penalitzacions, hagi menjat els 100 flams en el menor temps possible. L’edat mínima per participar és de 16 anys. 

 

El ball del fanalet. Els participants hauran de ballar una cançó molt llarga amb el fanalet encès. Un cop acabi la música cada parella que conservi el fanalet sencer, el destinarà a la seva colla preferida. Qui aconsegueixi més fanalets guanyarà la prova.

Edicions locals