El cartell de la Festa Major

El cartell de la Festa és obra de l’artista mural i dissenyador gràfic molletà Marc Álvarez, conegut pel nom artístic de ‘Dase’.

El cartell de la Festa és obra de l’artista mural i dissenyador gràfic molletà Marc Álvarez, conegut pel nom artístic de ‘Dase’. Enguany l’Ajuntament no ha fet concurs pel cartell de festa major i ha encarregat aquesta tasca al dissenyador de la ciutat. El jove molletà, de 24 anys, ha estudiat Disseny Gràfic i s’ha format en l’àmbit del grafit al carrer.

 

Amb la tècnica del grafit ha creat el cartell de la Festa Major de 2015, que es basa en tres conceptes claus: la celebració, les colles i l’estiu. “L’elaboració és totalment artesanal. El fons de cartell i els seus traços està fet amb esprai i el text està cal·ligrafiat a mà”, explica en Dase.

 

El procés de creació del cartell ha estat d’unes dues setmanes on l’artista ha pintat un mural d’uns dos metres d’alçada per l’ample del cartell i després ha digitalitzat tots els traços. “Vaig penjar un panell a la paret de l’estudi i vaig fer els traços amb esprai. Un cop finalitzat el dibuix vaig digitalitzar tots els traços per poder fer el cartell i les diverses aplicacions de la imatge de la festa”. Un cop el fons estava enllestit, en Dase va cal·ligrafiar a mà el text del cartell per incloure’l al disseny final.

 

“Vaig presentar una primera proposta a l’Ajuntament que va agradar, però finalment vam decidir treure alguns traços del fons del cartell per facilitar la seva llegibilitat”, conclou en Dase. L’artista no s’havia presentat amb anterioritat al concurs del cartell però es mostra molt satisfet de poder treballar per la ciutat: “és un honor com a molletà poder participar tan activament de la Festa Major d’Estiu”.

Edicions locals