Els gegants participen a la Festa Major

La Colla Gegantera de Mollet també està present a la Festa Major d’Estiu amb els seus 5 gegants: en Vicenç, la Marinette, la gegantona Mariona, en Mir i la Guillema.

Durant el transcurs de la festa acompanyaran al pregoner, ballaran, realitzaran cercaviles, participaran en la Missa del Vot de Poble i realitzaran la tradicional plantada, conjuntament amb la colla gegantera de Cerdanyola.

 

Els ‘Gegants Solemnes de la Ciutat’ són en Vicenç i la Marinette, que només surten en motiu de les dues festes majors: la d’estiu i la d’hivern. Van néixer l’any 1982 i van ser construïts pels artistes locals Cesc Bas i Josep Nogué. En Vicent representa un pagès i la Marinette una filadora.

 

El 1998 van tenir una filla, la gegantona Mariona, que deu el seu nom a l’Església de Gallecs. La Mariona porta un llibre il·lustrat on s’explica la història de dos nous gegants: en Mir i la Guillema. Aquest llibre està il·lustrat per Pilarín Bayés i pintat per Joan Abelló.

 

La història explica que en Mir de Mollet va lluitar en una de les batalles que hi havia a la comarca d’Osona a finals del segle XII, a favor d’en Bernat de Manlleu que, per mostrar-li el seu agraïment, va convidar-lo a passar uns dies a casa seva. Allà va conèixer a la Guillema de Manlleu amb qui finalment es va casar. Primer van viure a Manlleu però finalment, després de desavinences familiars, Mollet va ser la terra on van viure el seu amor.

Edicions locals