L’Ajuntament demana no donar aliments als gats del carrer

Durant les darreres setmanes han aparegut cartells a diversos indrets de la ciutat que recorden que no està permès donar menjar als animals a la via pública, tot prohibint especialment alimentar als gats.

La Policia Municipal ha penjat cartells informatius en diversos indrets de la ciutat on estan instal·lades les colònies de gats que estan controlades dins el municipi. Aquests cartells contenen un recordatori de l’Ordenança Municipal de tinença d’animals de companyia del Consistori. Exactament, el text és el següent: “No és permès de donar aliments als animals a la via pública. Es prohibeix especialment alimentar els gats”. L’Ajuntament justifica aquesta acció ja que “durant els últims anys s’ha incrementat significativament el nombre d’animals abandonats. Només durant el primer semestre d’aquest any 2015 s’han recollit 98 animals, del quals 51 són gats”.

 

 

Així, des de fa mesos s’està treballant en el projecte de control de les colònies de gats de carrer i es demana la implicació del màxim número de persones i entitats en el respecte i la cura dels animals. A banda d’aquest treball puntual per l’increment d’animals, l’Ajuntament treballa des de fa anys amb la Fundació Daina, entitat encarregada de la recollida d´animals perduts i/o abandonats de la ciutat. D’altra banda, hi ha un acord establert amb els veterinaris del municipi que també hi col·laboren en la recollida d’animals.

 

 

L’animalista, membre de la protectora Vallès Natura i actual número 11 d’Ara Mollet-ERC-MES, Toni Valle, ha criticat al govern municipal per penjar aquests cartells ja que creu que són “una sentència de mort per inanició dels gats abandonats que tenim a les colònies del nostre municipi” i recorda que “per sobre de les ordenances municipals estan les lleis de la Generalitat de Catalunya”. En aquest sentit la protectora fa referència a diversos punts de la Llei de Protecció dels Animals, tot destacant l’article 2, 3, 5 i 16.

 

 

L’apartat de ‘Finalitat i principis’ (article 2) expressa textualment que “els animals són éssers vius dotats de sensibilitat física i psíquica, i també de moviment voluntari, els quals han de rebre el tracte que, atenent bàsicament les necessitats etològiques, en procuri el benestar”. L’apartat de ‘Definicions’ (article 3) explica que l’animal domèstic és “el que pertany a espècies que habitualment es crien, es reprodueixen i conviuen amb persones i que no pertanyen a la fauna salvatge”, tot considerant només animals de companyia els animals que viuen a la llar. L’apartat de ‘Prohibicions’ (article 5) defineix que queden prohibides actuacions com “no facilitar-los l’alimentació suficient’. Per últim, l’apartat de ‘Recollida d’animals’ (article 16) menciona que “correspon als ajuntaments de recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits”.

 


La protectora d’animals Vallès Natura critica al govern de Mollet per penjar aquests cartells i demana crear un sistema alternatiu de control i alimentació per aquests peluts.

 

Edicions locals