Joan Josep Nuet: “Volem una Catalunya socialment i econòmicament avançada, democràticament plena i nacionalment lliure”

Dimecres a la tarda la sala d’actes del Centre Cultural La Marineta s’omplia de gent per escoltar la proposta nacional d’EUiA per a les properes eleccions del 27 de setembre.

Joan Josep nuet, el coordinador general d’EUiA i número 6 de la candidatura Catalunya sí que es pot, oferia dimecres una xerrada a La Marineta sota el títol ‘República Catalana’. Durant la xerrada Nuet va explicar les tres característiques principals de la seva proposta:  “canvi en les polítiques socials i econòmiques, regeneració democràtica i ressituar a Catalunya en un nou marc”. Amb la proposta d’EUiA, Nuet vol aconseguir “una Catalunya socialment i econòmicament avançada, democràticament plena i nacionalment lliure”.

 


Nuet pensa que no es pot albirar una nova Catalunya sense modificar les polítiques socials i econòmiques. “Les retallades no són el model i no podem reproduir les errades dels darrers mesos”. Per tant, el canvi en les maneres de fer és un tret fonamental per crear una nova Catalunya.

 


El segon eix fonamental de la seva proposta és regenerar la política sense donar suport als polítics corruptes i generar una nova onada de participació ciutadana. “El poble ha de poder decidir el que més li convé”, assenyala Nuet.

 


El tercer gran punt és assolir la República Catalana tot dialogant i negociant, tant amb els pobles veïns com amb els ciutadans. “El projecte de relació que tenim amb Espanya, caracteritzat per la Constitució del 78 i la Transició, està esgotat. Ja no podem seguir sent una comunitat autònoma ni aspirem a un nou estatut. Ara volem constituir la República Catalana i a partir d’aquí dialogar amb tothom”, explica Nuet.

 


La primera fita a assolir per EUiA  passa per les eleccions del 27 de setembre: “viurem una jornada constituent i a partir de dia següent caldrà iniciar el procés constituent, no només al govern i al Parlament, sinó també a través de la ciutadania. Cal que el conjunt de la societat civil catalana participi en l’elaboració de la Constitució Catalana i que decideix, a través d’un referèndum, si la República Catalana que volem ha de ser independent, federada o confederada i en quines condicions”.

 


Per aconseguir tots els seus objectius Nuet creu que és bàsica la negociació però també l’acció: “Cal dialogar, negociar, trencar l’ordre establert, mobilitzar i fer accions de desobediència per deixar de ser una comunitat autònoma i ser una República Catalana”.

 

 

Edicions locals