Junts pel Sí organitza un gran acte de precampanya a Gallecs

S’hi van donar cita diumenge al matí els representants locals de la candidatura independentista, amb alcaldes i regidors de tot Catalunya, encapçalats per Artur Mas, Oriol Junqueras i el cap de llista, Raül Romeva.

La candidatura Junts pel Sí va organitzar diumenge, 6 de setembre, al matí una multitudinària trobada a l’espai rural de Gallecs, on es van donar cita els representants locals de tots els municipis de Catalunya. El seu candidat número 1, Raül Romeva, el número 4 i actual president de la Generalitat, Artur Mas, i el número 5 per Barcelona, Oriol Junqueras, es van reunir juntament amb els alcaldes, regidors i candidats de la llista independentista sota el lema ‘El món municipal per a un país solidari’. El cap de la llista, Raül Romeva, va recordar que “Catalunya ha estat històricament terra de fugida, de trànsit i d’acollida” i va assegurar, que fa 20 anys, arran de la implicació dels municipis catalans amb la guerra de Bòsnia, es va sentir “orgullós d’aquest país i de la resposta global des totes les seves institucions”. Romeva va assenyalar que el “No a la guerra” d’aquell moment és “un referent de solidaritat al món”.

 

El número 4 per Barcelona, Artur Mas, va recordar en el seu parlament que dos presidents de Catalunya, Tarradellas i Irla, va viure en l’exili, i va lamentar que Lluís Companys fos afusselat. Davant aquestes circumstàncies, Mas va sentenciar que “és intolerable que ningú arribi a escriure, insinuar o afirmar que un moviment polític i ciutadà, com el que es viu a Catalunya, d’arrel profundament democràtica, sigui comparat en cap cas amb un moviment d’aquells que precisament va causar l’horror a casa nostra i va arribar a assassinar un president de Catalunya”. El president va lamentar que, des de Madrid, no s’analitzi perquè “hem arribat al punt que molts catalans se senten estrangers a l’estat espanyol”.

 

Per la seva banda, Oriol Junqueras, número 5 a la llista de Barcelona, va afirmar que els ajuntaments són “la primera línia d’acollida per resoldre els problemes i, de vegades, també la darrera. Quan les altres organismes o institucions han renunciat o no han pogut, els ajuntaments molt sovint assumim responsabilitats que no ens pertoquen, i que són fruit del nostre compromís humà”. Respecte les eleccions del 27-S i el moviment independentista, Junqueras va recordar: Nosaltres som independentistes catalans i simultàniament federalistes europeus; la condició d’independentista caduca amb la independència, i a fe de Déu que tenim molta pressa per deixar de ser independentistes; en canvi, la nostra condició de federalistes europeus segurament perdurarà durant molt més de temps i volem contribuir al creixement d’Europa”.

 

Durant l’acte s’ha llegit el manifest ‘Per a un país solidari’, amb clares al·lusions a la crisi migratòria de les darreres setmanes amb els exiliats de la guerra de Síria i l’Iraq. I també hi han intervingut alcaldes de la llista, com ara l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, o el de Cardona, Ferran Estruch, entre d’altres.

Edicions locals