El periodista Vicent Sanchis respon les preguntes sobre la independència

El Centre Cultural La Marineta es va omplir de gom a gom dissabte a la tarda per acollir una xerrada vers la independència a càrrec del periodista.

Dissabte, 6 de setembre, La Marineta va ser l’escenari escollit per Òmnium Cultural per acollir la xerrada ‘Independència de Catalunya. Preguntes i respostes’. L’acte, organitzat per la Òmnium-Baix Vallès, va comptar amb la presència del periodista i escriptor Vicent Sanchis que, davant d’un nombrós públic, va respondre els dubtes que es plantegen davant d’una hipotètica independència de Catalunya. Moltes de les preguntes, però, se centraven en l’actual procés que marca l’escenari polític català. Sanchis no va obviar que hi haurà dificultats per aconseguir aquesta independència, i va reconèixer que, a Europa, els estats “defensen els seus interessos i els dels seus socis”. Malgrat tot, també va insistir en què, si continua la negativa sense concessions de l’Estat espanyol, Europa es posarà del cantó de Catalunya. “A qui donaran suport? A un poble que ho demana democràticament i amb accions cíviques o a un Estat que es nega en rodó a negociar?”, interpel•lava Vicent Sanchis. 

 

Arran d’una altra pregunta, Vicent Sanchis va reconèixer que, dins d’Òmnium Cultural, hi ha moltes sensibilitats i visions que comporten tensions internes o desacords. Tanmateix, el periodista va admetre que la llista unitària de Junts pel Sí resultava necessària en aquest camí cap a la independència. Sanchis va explicar que algun nom de la candidatura no el convencia, però a la vegada comprenia que aquesta candidatura plural i diversa era necessària com a mitjà per aconseguir el reconeixement internacional vers les reivindicacions catalanes.   

Edicions locals