Junts pel Sí: “Hem de votar per dignitat”

Dimarts al vespre la plaça Prat de la Riba s’omplia de molletans i ciutadans de poblacions properes per assistir a l’acte de Junts pel Sí, on 6 membres de la candidatura van explicar la importància de les properes eleccions i del moment històric que viu C

Prop de 500 persones es concentraven dimarts a la plaça Prat de la Riba per escoltar els parlaments de 6 membres de la candidatura de Junts pel Sí per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. A l’escenari van pujar en J    osep Maria Mainat (número 77), en Jordi Cominal (número 32), en Chakir El Homrani (número 15), en Jordi Turull (número 10), l’Oriol Junqueras (número 5) i la Carme Forcadell (número 2).

 

 

 


Els portaveus molletans d’Ara Mollet-ERC-MES i CDC, Oriol López i Joan Daví, respectivament, van ser els encarregats d’obrir l’acte. López convidava a tots els ciutadans a fer-se candidats i Daví afegia un record pels refugiats del món. “Gent del nostre país també van haver de creuar fronteres i ser refugiats. Us demano que recordeu a aquestes persones i que per elles i per tots els refugiats del món ens trobem els dimecres, a les 20h, davant de l’Ajuntament per mostrar el nostre suport”. Abans de començar oficialment l’acte, els assistents van poder escoltar el poema ‘Corrandes d’exili’, de Pere IV,recitat per Celdoni Fonoll.

 

 

 


Josep Maria Mainat, número 77 de la llista, va ser el primer en pujar a l’escenari i demanava un alt suport a la candidatura de Junts pel Sí i declarava que volia la independència “per la dignitat de decidir dels catalans”.  En ser el número 77 de la llista, Mainat feia broma amb els assistents i deia que l’objectiu de tots hauria de ser fer a Mainat diputat. “Si jo fos diputat voldria dir que hem rebut un recolzament del 90,5% i això és possible. La Constitució del 78 va rebre un 90,7%, tot i que cal dir que en aquell moment haguéssim votat qualsevol cosa per començar a caminar”.  En el seu discurs, molt amigable i proper, Mainat també va fer referència als pensionistes. “No ens han d’espantar sobre aquest tema. Els jubilats cobren les pensions dels treballadors que cotitzen en aquell moment i es reparteixen. Nosaltres ho farem millor perquè serà a favor nostre”.

 

 


El segon en pujar a l’escenari va ser en Jordi Cominal, que demanava a la ciutadania implicació perquè “la revolució catalana dels somriures no se’ns passi per davant”. En aquest sentit Cominal recordava la fita d’arribar als 100 mil candidats i demanava als ciutadans fer-se candidats i persuadir a dues persones més perquè recolzin la candidatura de Junts pel Sí. “Encara ens falta convèncer a dos camps del Barça però ben repartit toquen a dues persones per cap”.

 

 

 

 


Seguidament va ser el torn d’en Chakir Els Homrani que demanava convèncer als indecisos perquè “aquest és un projecte col·lectiu, que fa goig però també respecte, i estem davant d’una oportunitat única per tenir la sobirania que permeti construir una societat més justa per a tothom”. Durant el seu discurs Els Homrani també va fer referència als treballadors de Valeo, tot mostrant el seu suport.

 

 

 

 

 

 


El número 10 de la llista de Junts pel Sí, Jordi Turull, creia que “estem escrivint la història de Catalunya i gràcies a tots farem que aquest sigui un dels capítols més apassionants. La diferència entre un somni i una realitat és quan se li posa data i nosaltres la tenim: el 27 de setembre”.  Turull també recordava que “hem de votar per dignitat” perquè “ tenim un Estat que ni fa ni deixa fer. Quan nosaltres oferíem butlletes ells ens oferien querelles i fiscals. Ja no ens volem barallar per les engrunes sinó que volem el pa sencer”.

 

 

 

 

 


El penúltim en intervenir va ser el número 5, Oriol Junqueras, qui recordava que “nosaltres no volem prescindir de ningú, sinó tenir una bona relació de veïnatge amb tothom. Hi ha partits polítics a l’Estat que volen prescindir de la nostra opinió, els nostres drets i les nostres voluntats però nosaltres tenim clar que quan parlem de Catalunya parlem de moltes coses però sobretot de pau, justícia i amor”.

 

 

 

 

 


L’acte el va tancar la número 2 de la llista de Junts pel Sí, Carme Forcadell, qui animava als assistents a parlar del seu projecte amb familiars, amics, veïns i coneguts. Forcadell recordava que “aquest no és un projecte d’identitats, sinó de futur, justícia social i llibertats democràtiques”. Com a professora que és, posava deures als assistents: “si cadascú convencem a un indecís ho tenim tot guanyat. Votar sí no és trair als orígens, la llengua i la identitat sinó compartir un futur millor. Aconseguirem la independència amb tothom, amb gent que se sent catalana i amb gent que se sent espanyola però que viu a Catalunya i vol un futur millor”.

 

 

 


L’acte cloïa amb tots els ponents i els regidors molletans a l’escenari amb les mans unides.

 

 

 

 

Edicions locals