Mollet optarà a ser ciutat europea de l’esport

L’alcalde de Mollet i responsable de l’àrea d’Esports, Josep Monràs, ha confirmat que Mollet presentarà la seva candidatura per convertir-se en ciutat europea de l’esport. Monràs ha acceptat d’aquesta manera la proposta feta per l’eurodiputat Santiago F

Durant  l’acte de presentació d’aquesta Setmana Europea de l’Esport, l’eurodiputat, Santiago Fisas, animava a l’alcalde a iniciar els tràmits per presentar candidatura a ser una de les 25 ciutats europees de l’esport que s’escullen cada any, ja que, “Mollet s’ho mereix perquè, entre d’altres coses, és l’única ciutat catalana que celebra aquesta primera Setmana Europea de l’Esport”, alhora que recordava que “la iniciativa d’aquesta celebració a nivell europeu va sorgir del mateix alcalde mentre era diputat a la Diputació de Barcelona”. Durant la seva visita Fisas també signava el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

 

 

De la seva banda, Josep Monràs, acceptava el repte, ja que “existeixen possibilitats reals de ser una d’aquestes 25 ciutats tenint en compte la tradició esportiva de Mollet  i la gran quantitat d’activitats que es duen a terme durant tot l’any”. Per l’alcalde de la ciutat “aquesta proposta ens omple enormement de satisfacció i farem tot el possible per fer-la realitat “. A més “per presentar aquesta candidatura,  no caldria fer gaires coses més de les que ja fa actualment la ciutat promovent la funció social i cultural de l’esport amateur i professional i fomentant els beneficis de l’esport en la salut dels ciutadans”.

 

 

Monràs ha recordat que la proposta de celebrar aquesta setmana va néixer quan ”sent diputat de la Diputació de Barcelona vaig comprovar que hi havia un extens calendari de dies europeus que celebren diferents temàtiques i no ni havia cap dedicat a l’esport”. A partir d’aquí “vaig començar a buscar suports per dur a terme aquesta iniciativa a la Comissió Europea” i “la meva sorpresa va ser assabentar-me que Santiago Fisas, a qui agraeixo el seu suport i la seva complicitat, era l’encarregat d’elaborar un projecte de llei sobre l’esport europeu”.

 

 

La finalitat d’aquesta Setmana Europea és promoure el paper de l’esport com a instrument d’inclusió social i contribuir a la millora del benestar dels ciutadans i ciutadanes europees.

 

 

A Mollet, aquesta Setmana se celebra del 7 al 13 de setembre. Durant aquests dies s’organitzen diverses activitats al Complex Municipal de Salut i Esport de Ca n’Arimon. Hi pot accedir tothom i només cal inscriure’s prèviament al mateix centre municipal.   

 

Edicions locals