La Diada de Catalunya

Arriba l’11 de setembre i els catalans celebrem el nostre dia. A Mollet s’organitza la tradicional ofrena foral al monument a Rafael Casanova, que tindrà lloc a les 12h, i el dia anterior la marxa de torxes (00.15h) fins al monument.  Concentracions, cercaviles, sessions de cinema i altres actes complementaran la celebració de la Diada de Catalunya a Mollet.

 

 

 

 

 

Via Lliure 2015

 

 

 

La ciutat de Barcelona serà el punt de trobada de tots els catalans que vulguin participar a la Via Lliure 2015. L’ANC Mollet ha organitzat la sortida des de la nostra ciutat amb 7 autobusos que portaran a 420 molletans fins a la Meridiana. Les places ja estan esgotades i tots aquells ciutadans que vulguin participar a la Via Lliure s’hauran de desplaçar pel seu compte.

 

 

La Via Lliure s’estendrà 5,2 quilòmetres, des del carrer Rosselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella,  i s’omplirà de gent vestida amb samarreta blanca i punters de 10 colors diferents. Els colors simbolitzen els 10 valors principals que ha de tenir la nova República Catalana i estan subdividits en 135 trams, tants com diputats té la cambra.  El color dels ciutadans residents al Vallès Oriental és el blau fort, que simbolitza la ‘Via Lliure a l’equilibri territorial’ i, concretament, els molletans tenim assignat el tram 19.

 

 

L’objectiu és omplir la Meridiana de color blanc, tot simbolitzant un foli on cal traçar un full de ruta. A les 17.14h serà el moment culminant de l’acte. Un punter gegant començarà a desplaçar-se per tota la Meridiana i, al seu pas, cada persona aixecarà, com si d’una onada es tractés, el seu punter petit. Finalment, el punter gran arribarà al Parc de la Ciutadella, on està situat el Parlament de Catalunya, per oferir la imatge simbòlica que els ciutadans dipositen la confiança i l’exigència en els seus futurs representants polítics per iniciar un procés constituent.

 

Edicions locals