Catalunya Sí que es Pot: “Som la candidatura de la gent contra la corrupció, el bipartidisme i el ‘pujolisme’”

Prop de 2.000 persones omplien dimarts el Parc de Can Mulà per assistir a l’acte polític que organitzava Catalunya Sí que es Pot a la nostra ciutat.

 

El portaveu de Canviem Mollet, Xavier Buzón, va ser l’encarregat d’obrir l’acte que Catalunya Sí que es Pot celebrava dimarts al Parc de Can Mulà. En el seu discurs d’obertura, a banda de carregar contra la corrupció, Xuzón va tenir un record pels treballadors de Valeo, fet que es va repetir en tots els parlaments posteriors. Un nombrós públic va omplir la zona de l’escenari del recinte per escoltar parlar a Jordi Manils (núm. 24), Núria Lozano (núm. 17), Joan Herrera (coordinador general d’ICV), Pablo Iglesias (líder de Podemos) i Jéssica Albiach (núm. 7).

 

 

 


El número 24 de la llista per Barcelona de Catalunya Sí que es Pot, Jordi Manils, es va encarregar de definir la candidatura: “som la candidatura de la gent contra la corrupció, el bipartidisme i el ‘pujolisme’. Som gent de diàleg, enteses, pactes i aliances. Som els que entre blanc i negre veiem una infinitat de colors”.  Manils també animava a la ciutadania a votar el proper 27 de setembre perquè “no només expulsarem als corruptes del govern sinó que també li direm a Rajoy que prepari les maletes perquè li queden dos mesos i li direm a la Merkel i a la Troika que Grècia no estarà sola perquè crearem una Europa més justa que no ens avergonyeixi mai més”.

 

 

 


La número 17 de la llista, Núria Lozano, afegia que “el 27 de setembre tenim l’oportunitat de fer fora el bipartidisme i de dir que aquesta és la Catalunya que podrà amb tot perquè estem junts, i quan estem junts som capaços de qualsevol cosa”.

 

 

 


El coordinador general d’ICV, Joan Herrera, va ser el tercer en pujar a l’escenari i durant el seu discurs va fer diverses referències directes a la ciutat com la demanda del Fibroescan per part de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, la defensa de la línia de P3 a l’Escola Montseny o els treballadors d’empreses com Valeo i Derbi. Herrera també va ser estricte amb la corrupció i les retallades, tot demanant al govern de l’Estat i de la Generalitat que no ens proposin “amnèsia col·lectiva”. També,  explicava que “el nostre patrimoni no està ni a Suïssa ni a Andorra sinó en l’educació del meu fill o la salut del meu pare, és a dir, en els serveis socials”.

 

 

 


Pablo Iglesias, el líder de Podemos, va ser el penúltim en pujar a l’escenari i va ser qui més referències va fer a polítics com Mariano Rajoy, Artur Mas, Albert Rivera i Pedro Sánchez. Iglesias també va recolzar el dret a decidir tot declarant que “sóc amic d’aquest i altres pobles però enemic de la corrupció”. Iglesias acabava la seva intervenció demanant el vot: “el vot útil per a frenar a Mas és Catalunya Sí que es Pot i per frenar a Rajoy és Podemos”.

 

 

 


L’última en pujar a l’escenari va ser la número 7, Jéssica Albiach, qui anunciava que “som l’única alternativa al govern dels corruptes” i alabava a Catalunya tot dient que “sou exemple de convivència i d’enteniment i podem demostrar que hi ha sumes que multipliquen”.

 

 

 

 

 


En finalitzar l’acte tots els participants van pujar a l’escenari per saludar al públic i seguidament s’hi van sumar els treballadors de Valeo per fer visible la seva protesta.

 

 

Edicions locals