32a Fira d’Artesans, un referent a Catalunya

Divendres, dissabte i diumenge el nucli antic de la ciutat s’omplirà d’una vuitantena de parades d’artesania en motiu de la 32a edició de la Fira d’Artesans de Mollet, un esdeveniment de referència a Catalunya per la seva trajectòria.

La temàtica: el tèxtil a Mollet


Cada any els veïns del carrer Portugal engalanen els carrers de la Fira amb una temàtica diferent. Enguany la decoració fa un homenatge als últims anys de l’existència de la indústria tèxtil a la nostra ciutat. “Molts veïns del carrer han treballat a Can Fàbregas, una empresa que va donar feina a molts molletans”, explica en Martí Turégano, el president de l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans.  “Jo mateix vaig treballar allà durant 11 anys. Primer d’aprenent, després d’ajudant i finalment de contramestre”, recorda amb alegria Turégano.

 


De banda a banda del carrer penjaran desenes de metres de roba, la majoria donats per una família molletana dedicada al sector del tèxtil.

 


Amb aquesta temàtica també han volgut recordar l’exposició que l’any passat es va realitzar a La Marineta entorn aquestes dates. L’exposició que es realitza enguany porta per títol ‘L’aigua a Mollet’ i en Turégano ens ha avançat que la decoració de l’any vinent girarà entorn aquest tema.

 

 

 

Les activitats


“L’escenari estarà pràcticament tot el dia ocupat”, explica Turégano. Durant els tres dies hi haurà balls, sardanes, xocolatades, sardinada, castellers, havaneres i la novetat d’enguany: màgia  en directe amb el molletà Kilin Mag. A més,  també hi haurà tallers familiars de joieria, feltre, cuir o pa artesà, entre d’altres.

 

 

 

L’obsequi


Cada any l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans obsequia als artistes, autoritats i institucions que col·laboren amb la Fira. L’obsequi d’enguany és un carro de cavalls fet de fusta. “Fa molts anys els veïns tenien burros i cavalls i deixaven els carros aparcats al carrer. Aquest obsequi és un record per tots ells”.

 

 

 

 

 

 

Fira de la Solidaritat

 

Durant el cap de setmana de la Fira d’Artesans també se celebra la Fira de la Solidaritat, amb parades solidàries per conèixer les associacions molletanes dedicades a aquest àmbit i activitats de tot tipus. Dijous s’inaugurava la fira amb una conferència, una exposició i un te solidari. Dissabte la plaça Prat de la Riba acollirà un espectacle musical infantil (19h), una mostra de dansa africana (20h) i la projecció d’un documental (20.30h). Les activitats continuaran diumenge al matí amb una xocolatada i actuacions i tallers infantils.

 

 

 


Mostra d’Art Solidari de CREA


Durant els tres dies i fins a esgotar existències  l’Associació d’Artistes Plàstiques CREA torna a organitzar, per segon any consecutiu, la mostra d’art solidari que porta per títol ‘Alimentar les teves emocions és alimentar vida’. Aquesta exposició té un doble objectiu: acostar l’art molletà a la ciutadania i col·laborar amb les famílies més desfavorides de la ciutat. Així, les artistes vendran les seves obres a un preu simbòlic de 20 euros i tots els diners obtinguts es convertiran en aliments que s’entregaran al Servei d’Aliments de Càritas de Mollet. Tothom qui ho desitgi podrà emportar-se una mica d’art molletà a casa seva i, al mateix temps, col·laborar per alimentar als més necessitats.

 

Edicions locals