Súmate: “Som espanyols però volem la independència”

El Parc de Can Borrell acollia dimecres a la tarda l’acte que l’entitat Súmate feia a la nostra ciutat.

Una quarantena de persones van assistir dimecres passat a l’acte que Súmate organitzava per presentar el seu nou llibre però que finalment es va convertir en un acte electoral per promoure la independència de Catalunya, sobretot entre les persones castellanoparlants, amb família d’arreu d’Espanya, que “se senten espanyoles però volen el millor pel seu poble”, justificava el coordinador de Súmate del Vallès Oriental, Manel Bueno.  Súmate és una entitat formada per gent de molts àmbits, apartidista, que està a favor de la independència i que vol promoure aquest moviment entre els catalans que tenen la llengua i la cultura espanyoles com a pròpies.

 


L’acte també va comptar amb les intervencions de membres de l’entitat com Rafa Sánchez, de Mollet, i Asún Gómez, de Sant Celoni.  Gómez feia referència a l’agrupació política amb major presència a la ciutat: “a Mollet la majoria de la gent és socialista, com jo, però hi ha molts que volem la independència per tenir un futur millor”.

 


Bueno explicava que ell no era independentista fins el 2010 “però per necessitat i supervivència hem de construir una Catalunya millor. No deixaré mai de ser mig andalús, perquè són les arrels dels meus pares i m’enorgulleix molt, però vull el millor futur pel meu poble”.

 


Durant el seu discurs Bueno deia que no hem de tenir por a les pensions, a sortir de la Unió Europea i a que marxin els bancs i les empreses. “Les pensions estan garantides perquè som la comunitat autònoma que més treballadors tenim per jubilat. No marxarem de la Unió Europea perquè som un territori ric i productiu i, per llei, no perdrem la nacionalitat europea. I si Catalunya és independent, els bancs i les empreses tornaran a un territori amb gran potencial econòmic i ben situat”.

 


També, Bueno creia que Catalunya ha de ser independent per tres motius: “per millorar les relacions amb Espanya, cosa impossible ara mateix; per regular les institucions i crear noves polítiques fora d’una economia decadent; i per poder decidir el nostre futur com a poble”.

 


Bueno acabava el seu discurs dient que “som espanyols però volem la independència per poder viure amb dignitat, perquè la nostra economia creixi, perquè el nostre sistema polític canviï, per garantir els drets socials i per fer que la Espanya arcaica canviï”.

 


Totes les intervencions dels ponents van ser en castellà.

 

 

Edicions locals