Signatura d’un conveni amb la Federació Catalana de Patinatge

La Federació Catalana de Patinatge (FECAPA) ha signat un conveni entre l’Ajuntament de Mollet i els dos clubs molletans d’aquesta modalitat esportiva amb la finalitat de consolidar i promocionar aquesta pràctica esportiva a la ciutat de Mollet. La signatura va tenir lloc dimecres a migdia a l’Ajuntament.

 

Durant l’acte de signatura d’aquest acord, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va revelar que li havia ofert a l’alcalde de Mollet i responsable d’esports, Josep Monràs, la possibilitat que Mollet aculli algunes de les proves dels que seran els primers mundials conjunts de les nou modalitats de patinatge. Segons Basiana  “Des que vam començar a obrir el procés per buscar subseus al voltant de Barcelona, en una de les primeres ciutats en les que vam pensar va ser Mollet per la seva històrica complicitat amb el món del patinatge i per la seva llarga trajectòria en la potenciació de l’esport i en acollir esdeveniments de primer nivell”.

 

 

De la seva banda, l’alcalde de Mollet i responsable d’esports, Josep Monràs, va respondre que “l’oferta és una mostra més d’orgull per la ciutat i farem tot el possible, en col·laboració amb els dos clubs molletans, per poder ser seu d’un esdeveniment d’escala mundial”. Monràs també va recordar “la llarga trajectòria esportiva d’una ciutat que ja ha estat subseu dels jocs olímpics, dels paralímpics i que ha acollit diversos campionats del món de diverses modalitats”.

 

 

Els 'World Roller Games' seran els primers mundials en els que s’aplegaran les nou modalitats de patinatge i es celebraran entre el 9 i el 23 de juliol de 2017. Durant aquestes dates Mollet del Vallès acolliria algunes de les proves d’aquest mundial.  

 


 
Aquest anunci es produïa durant l’acte de renovació del conveni que seguiran mantenint l’Ajuntament i la Federació Catalana de Patinatge que, d’aquesta manera, mostra la seva voluntat de continuar desenvolupant a Mollet l’escola de tecnificació i l’escola d’alt rendiment. Segons Basiana, “és un orgull per la Federació seguir col·laborant amb Mollet perquè entre d’altres motius és una ciutat que ha assolit molts èxits esportius cuidant i ajudant a la formació i educació dels més joves”. Com a exemple va recordar que “dels 11 jugadors de la selecció espanyola que a finals d’aquest setembre han participat al Campionat del Món sub-20 d’hoquei patins que s’ha celebrat a Vilanova i la Geltrú, 8 han estat formats a Mollet”.     

 

 

L’alcalde Josep Monràs també es va mostrar satisfet per la renovació d’aquest acord i va voler “agrair la feina que fan els dos clubs de la ciutat per fomentar la base d’aquest esport” recordant “el reconeixement que mereix tota la gent que està al darrera d’aquests projectes, especialment els pares i les mares, pel seu esforç diari i per la seva feina desinteressada”. Monràs també va voler posar l’èmfasi en què “és important que tinguem present que quan parlem de formar als més petits, no només ho fem des del punt de vista esportiu, sinó també des del punt de vista educatiu”.

 

 

El conveni es renova pels propers quatre anys i comportarà, entre d’altres coses, que la Federació subvencionarà els cursos de monitor/tècnic de primer nivell dels aspirants que presentin els clubs i organitzar clínics tècnics o jornades de tecnificació als esportistes base dels clubs per tal de seguir desenvolupant a Mollet l’escola de tecnificació i l’escola d’alt rendiment. De la seva part, els clubs cediran a la Federació part de les seves hores d’entrenament.

 

 

A l’acte de signatura del conveni també hi van ser presents Maria del Puerto Hermoso, presidenta del Mollet Hoquei Club i José Antonio Marco, president del Club Patinatge Artístic Mollet. Ambdós també van mostrar la seva satisfacció per la renovació d’aquest acord agraint a l’Ajuntament de Mollet el seu suport a les dues entitats per promocionar aquesta pràctica esportiva.

 

Edicions locals