El procés nacional, els animals, i el pont de ferro recuperat pel CEM estaran presents al Ple de dilluns

El grup municipal d’Ara Mollet-ERC-MES presenta dues mocions en solitari i una tercera conjuntament amb Convergència.

Ara Mollet-ERC-MES i Convergència presentaran una moció al Ple Municipal de dilluns vinent per demanar a l’Ajuntament de Mollet que estigui “al costat del Parlament de Catalunya i del Govern català en aquests moments transcendentals de la creació d’un nou estat català i al costat del procés constituent que l’acompanya”.  Ambdós grups expliquen que les eleccions del passat diumenge “han deixat una clara voluntat dels ciutadans catalans de donar suport a forces polítiques que tenen la voluntat de construir un nou estat, una República Catalana lliure i democràtica”.

 


A banda d’aquesta moció conjunta, Ara Mollet-ERC-MES presenta dues mocions més en solitari: una sobre els animals i l’altra sobre l’antic pont de ferro que el Centre d’Estudis Molletans ha recuperat per les jornades d’enguany, dedicades a l’aigua.

 


En referència als animals, el grup municipal demana una nova coordinació entre Ajuntament, Policia Local, veterinaris, voluntaris, cuidadors de colònies de gats, associacions animalistes i protectores d’animals. També volen més campanyes informatives sobre la tinença responsable, formació per a la Policia Local i un espai d’informació i d’orientació als ciutadans. Entre d’altres aspectes, la moció demana controlar els coloms a través de pinso anticonceptiu, estudiar el problema de les plagues de rates i iniciar una gestió de les colònies de gats.

 


En referència a la recuperació de l’antiga passera de ferro molletana, Ara Mollet-ERC-MES demana arreglar i refer la passarel·la metàl·lica i exhibir-la de manera permanent en un espai públic de la ciutat, amb les explicacions pertinents, per entendre la importància de la troballa i la relació de la història de Mollet i dels molletans amb els ponts i passeres dels torrents que existien a la ciutat. Aquest pont s’ha retrobat enguany arran de les jornades anuals del CEM, que aquesta temporada tracten i estudien la relació de l’aigua amb Mollet.

Edicions locals