Unanimitat per recuperar la memòria històrica de la ciutat

Tots els grups municipals aproven per unanimitat la moció presentada per Ara Mollet-ERC-MES que demana arreglar la passera de ferro trobada pel CEM i exhibir-la de manera permanent en un espai públic.

Encara no s'ha decidit quin serà l'emplaçament del pont de ferro o passera que recorda els antics ponts que comunicaven la nostra ciutat però tots els grups municipals del Consistori han decidit per unanimitat adequar-la i exhibir-la de manera permanent en algun espai de la ciutat.

 


El pont va ser retrobat pel Centre d'Estudis Molletans (CEM) en commemoració de les jornades d'enguany dedicades a l'aigua i la seva relació amb la ciutat. Es tracta d'una rèplica de les antigues passeres que comunicaven els diversos espais de la nostra ciutat i té més d'un segle d'història.

 


El regidor ponent, Josep Gordi, destacava la importància d'aquest element per a la ciutat ja que "Mollet som  un municipi que ha crescut entre quatre cursos fluvials". El portaveu de Convergència, Joan Daví, destacava la importància del pont per la seva memòria històrica: "Val la pena que la gent de Mollet sàpiga d'on  venim i com érem".  La regidora de Canviem Mollet, Marina Escribano, creia que "és un element que enforteix la nostra identitat com a poble i una manera de deixar empremta i passar el testimoni a les generacions que es pensen que Mollet sempre ha estat així".

 


El regidor socialista, Josep Ramon Bertolin, destacava "el valor simbòlic dels ponts com a vehicles d'unió i diàleg", tot recordant el "compromís públic de l'alcalde de situar aquest pont en algun indret de la ciutat".

 

Edicions locals