Mollet dóna suport a Mas, Ortega i Rigau

El Ple de l’Ajuntament aprova donar suport al president Artur Mas, a l’ex-vicepresidenta Joana Ortega i a la consellera Irene Rigau per la imputació per posar a disposició dels ciutadans les urnes pel procés de participació del passat 9 de novembre.

Dilluns Convergència presentava una moció, a la que s'hi va afegir Ara Mollet-ERC-MES, per demanar a l’Ajuntament que mostrés el seu suport a Mas, Ortega i Rigau arran de la seva imputació per organitzar la consulta del 9N. El Partit Popular i Ciutadans van votar en contra, el Partit dels Socialistes es va abstenir i Convergència, Ara Mollet-ERC-MES i Canviem Mollet van votar afirmativament.

 


“És una moció molt neutre, que s’ha de mirar des del posicionament de les figures institucionals i no pas des de les diferències ideològiques”, explicava el regidor ponent, Jordi Talarn, de Convergència. El portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, recordava que “vam demanar fer el referèndum, ens van dir que no; vam demanar fer la consulta, ens van dir que no; vam demanar fer un procés participatiu però, per variar, la Constitució ens va tornar a dir que no”.

 


PP i Ciutadans demanaven “respecte per les decisions judicials” i CM afegia que “tot i respectar les decisions judicials aquest tipus d’actuacions només poden ser objecte de condemna”. De la seva banda el PSC deixava palès que “no estem d’acord en com es va desenvolupar el procés fins arribar al 9N però tampoc estem d’acord amb la judicialització dels temes polítics. Voldríem que hi hagués diàleg i acord entre la Generalitat i l’Estat”.

 

Edicions locals