Ofrena floral en homenatge a Lluís Companys i als immolats per la llibertat a Catalunya

Dijous es commemorava el 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys amb una ofrena al monument que hi ha a Mollet.

Dijous el parc de Lluís Companys, situat al barri de Can Pantiquet, acollia una ofrena floral organitzada per l’Ajuntament i l’Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya. Aquest acte d’homenatge es fa anualment en record a tots els homes i dones que han mort per defensar la democràcia i les llibertats de Catalunya. També dijous, el grup municipal d’Ara Mollet-ERC-MES, a les 7h, realitzava el tradicional llançament de salves.

 


Lluís Companys va ser president de la Generalitat de Catalunya entre el 1934 i el 1940, durant la Segona República Espanyola i durant tota la Guerra Civil, va encapçalar el Govern de Catalunya. El 23 de gener del 1939, quan les forces franquistes estaven a punt d'entrar a Barcelona, es va exiliar a Perpinyà. El 13 d'agost de 1940 va ser detingut per la Gestapo i traslladat al Castell de Montjuïc a Barcelona per fer-li un consell de guerra sumaríssim. Va ser condemnat sense cap mena de garanties i afusellat a dos quarts de set de la matinada, el 15 d'octubre de 1940.

Edicions locals