L’ONCE guardona al Museu Abelló

El Museu Abelló ha estat reconegut als IX Premis Solidaris d’ONCE Catalunya pel projecte ‘La Mirada Tàctil’, un espai especialment adreçat a les persones amb dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda.

L’any 2011 el Museu Abelló va incorporar un mòdul expositiu multisensorial en el que es presenta de manera adaptada els continguts del museu i es fa una primera aproximació a la figura i l’obra de Joan Abelló.  Aquest mòdul sensorial compta amb quatre peces tàctils que mostren la diversitat de col·leccions que alberga la Fundació, així com el personatge Joan Abelló, i està retolat amb macrocaràcters i sobreimprès amb Braille.

 


Ara aquest projecte ha estat guardonat a la novena edició dels Premis Solidaris d’ONCE Catalunya. Els Premis Solidaris ONCE reconeixen, entre d’altres, aquelles institucions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social, l’autonomia personal i l’accessibilitat. Al marge del Museu Abelló, en aquests moments, 26 museus més de la província de Barcelona acullen el projecte ‘La Mirada Tàctil’.

 


El lliurament del guardó tindrà lloc el proper divendres 29 d’octubre.

 

Edicions locals