L’Ajuntament de Mollet promociona la lectura vinculada a l’èxit educatiu

A través del projecte LECXIT (Lectura per a l’Èxit Educatiu), promogut per la Fundació Jaume Bofill, s’inicia a Mollet del Vallès per aquest curs 2015 – 2016 un projecte per promocionar la lectura i millorar la comprensió lectora i l’èxit educatiu. El pro

Gràcies a l’impuls de l’escola Sant Vicenç, amb el suport de l’Ajuntament de  Mollet, la ciutat podrà acollir un projecte educatiu adreçat a potenciar el nivell de lectura dels més petits.  

 


El programa LECXIT té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a la millora de la seva comprensió lectora. El programa funciona gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries que acompanyen els infants en la lectura amb una  tutoria individual per setmana.

 


Per ser voluntari no cal cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir predisposició per incidir en l’educació dels infants. Tot i així, els voluntaris rebran una formació abans d’iniciar les sessions de lectura tenint en compte que cal adaptar les activitats als interessos de cada infant per tal de fer una lectura agradable i establir una relació de confiança.

 


Per tots aquells que estiguin disposats  a participar com a voluntaris, l’Ajuntament de Mollet, a través de la regidoria d’Educació, ha posat a disposició dels interessats la sala Infantil de la Biblioteca de Can Mulà on es donarà informació sobre en què consisteix el programa.

 


El Punt LECXIT s’iniciarà al llarg d’aquest mes d’octubre a l’Escola Sant Vicenç i es farà en horari extraescolar els dimecres de 17h a 18h a la mateixa escola.   A més, el fet que el programa també consti d’activitats en grup, on l’aprenentatge compartit es clau, els participants al Punt LECXIT Sant Vicenç aniran un cop al mes a la Biblioteca de Can Mulà a fer activitats.

Edicions locals