Els aragonesos molletans celebren la festivitat de la Verge del Pilar

El Centro Cultural Aragonès de Mollet va celebrar dilluns la festivitat del Pilar amb una missa baturra, una cercavila pels carrers del centre de la ciutat, la tradicional hissada de la bandera a la plaça Prat de la Riba i un festival folklòric a la seu d

Dilluns el Centre Cultural Aragonès commemorava la Festa del Pilar amb activitats durant tota la jornada. Els actes s’iniciaven amb una cercavila des de la seu de l’entitat fins l’Església de Sant Vicent, on es va celebrar una missa baturra que va omplir l’església de gom a gom. En finalitzar la missa els aragonesos molletans van dirigir-se a la Plaça Prat de la Riba, on es va realitzar l’acte institucional de la hissada de la bandera.

 


A l’hora de dinar els membres de l’entitat i els simpatitzants que ho van desitjar van gaudir d’un pica pica a la seu de l’associació. Per la tarda va ser el torn del festival folklòric amb balls tradicionals aragonesos. Com a novetat d’enguany el festival ha tornar a celebrar-se a la seu de l’entitat. “Des de feia 3 anys el Teatre Municipal de Can Gomà acollia els diferents espectacles perquè l’entitat ha anat creixent i el nostre escenari es quedava petit pel nombre de dansaires que actuaven. Aquest any hem remodelat part de la seu i hem ampliat l’escenari, així que hem pogut traslladar el festival folklòric a la seva ubicació inicial”, explica Isidre Gascón, el president de l’entitat molletana. Una vuitantena de persones van pujar a l’escenari per ballar jotes, entre d’altres balls tradicionals de la zona.

 


La propera activitat del Centre Cultural Aragonés serà el dissabte 24 d’octubre a Andorra. “El Centre Cultural Aragonès d’Andorra ens ha convidat a celebrar la Festa del Pilar amb ells i 90 membres de l’entitat, 45 dansaires i 45 familiars, viatjaran a Andorra per repetir les actuacions que dilluns es realitzaven a Mollet.

Edicions locals