La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès demana el Fibroscan a l’Hospital de Mollet

Divendres passat membres de la Plataforma repartien, entre els usuaris que visitaven l’Hospital, uns 500 fulls informatius reclamant la instal·lació del Fibroescan al centre sanitari de la nostra ciutat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès segueix reclamant la instal·lació del Fibroscan a l’Hospital de Mollet per evitar que els malalts de la zona d’influència del centre hospitalari “s’hagin de desplaçar diversos quilòmetres per a realitzar el seguiment de la seva malaltia, responsabilitzant-se així de les despeses i molèsties que suposa aquest desplaçament”.

 

 

Així, divendres de la setmana passada membres de la Plataforma es concentraven davant de l’Hospital de Mollet amb una pancarta que reclamava solucions per als malalts d’Hepatitis C. També, es van repartir uns 500 fulls informatius demanant la instal·lació de l’aparell a Mollet.

 

 

El Fibroscan és un aparell utilitzat per malalts hepàtics que realitza una prova per determinar la duresa del fetge sense penetrar al seu interior. Actualment l’Hospital de Mollet no disposa d’aquest aparell i els malalts s’han estat destinant a indrets com l’Hospital Delfos, l’Hospital de Vall d’Hebron o l’Hospital General de Granollers.

 

 

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès ha explicat que “l’Hospital es va comprometre a realitzar les proves del Fibroscan a Mollet a finals de juny i, fins aleshores, derivar les proves urgent a un hospital terciari”. La Plataforma reivindica que l’aparell encara no està instal·lat a l’Hospital i que se segueixen derivant els malalts a altres centres sanitaris.

 

 

 

Edicions locals