L’Ajuntament participa a la Setmana de les Ciutats i Regions europees

L’Ajuntament ha participat a Brussel·les a la Setmana de les Ciutats i Regions europees (‘Open Days’) després que Mollet hagi estat escollida com a bon exemple en la gestió de projectes europeus en el marc del Programa Europeu de Cooperació Territorial (U

Mollet, juntament amb la ciutat sueca de Södertälje, ha estat triada per intervenir als ‘Open Days’ per la feina feta durant la gestió del programa URBACT II: ‘Diet for a Green Planet’. Durant aquestes  jornades, uns 5.500 representants de regions i ciutats de tota Europa han compartit opinions i diversos punts de vista sobre la manera en què la propera generació d’inversions en política regional de la UE pot aconseguir que Europa torni a créixer, a crear llocs de treball i a impulsar la competitivitat.   

 


URBACT és un Programa Europeu de Cooperació Territorial d’intercanvi i aprenentatge a nivell europeu que promou el desenvolupament urbà sostenible. 

 


La presència de Mollet ha estat motivada per l’èxit de la implantació a la ciutat del projecte ‘Diet for a Green Planet’ , que té com a objectiu respectar al màxim el medi ambient mitjançant el que mengem i com produïm aquest menjar. A Mollet s’ha aprovat aquesta dieta al menjador de l’Institut Municipal de Discapacitats i a les escoles bressol de la ciutat. 

 


A més, l’Ajuntament també promou el coneixement, per part dels escolars, del seu entorn rural més proper com és el cas de l’espai natural de Gallecs. Per això es proposa treballar el disseny de menús ecològics i de proximitat amb els productors locals de Gallecs i els seus cuiners associats per tal d’oferir aquests menús a totes les escoles de la ciutat.

 


D’altra banda, actualment, l’Ajuntament està immers en un projecte de recerca i innovació anomenat ‘Horizon 2020’ on s’està dissenyant un programa informàtic per estimular la participació de joves en qüestions mediambientals.

Edicions locals