Un Ple marcat pels consensos

11 dels 16 punts de l'ordre del dia s'aproven per unanimitat i cap de les mocions presentades és rebutjada.

El Ple de dilluns ha estat marcat pels consensos i la voluntat d'acord entre les forces polítiques del Consistori, ja que del total dels 16 punts que calia votar de l'ordre del dia, 11 van rebre el suport unànime de totes les formacions polítiques. Només les ordenances fiscals i de preus públics, el Tractat Transatlàntic del Comerç i de la Inversió (TTIP), l'aprovació d'una proposta amb motiu del 75è aniversari de l'assassinat de Lluís Companys i el suport a la realització d'un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya han rebut alguna abstenció o vot negatiu per part d'alguna formació. No obstant això, cap de les mocions ha quedat rebutjada, ja que les abstencions o la minoria que ha votat en contra han fet prosperar les propostes.

 


Les ordenances fiscals i les ordenances de preus públics, presentats per separat en dos punts del dia diferents, han rebut les abstencions dels grups municipals de Canviem Mollet i Ara Mollet-ERC-MES (7 i 5 vots, respectivament) i el suport de la resta de formacions: el Partit dels Socialistes (7 vots), Ciutadans (3 vots), Convergència (2 vots) i el Partit Popular (1 vot). Ambdues propostes van quedar aprovades. 

 


Canviem Mollet presentava una proposta per declarar Mollet municipi oposat al TTIP, que un cop passada per la Junta de Portaveus, rebia modificacions per incloure demandes del PSC i de CDC. Les quatre demandes bàsiques de la moció inicial es convertien en 14 després de les aportacions d'ambdues agrupacions. Aquest acord rebia el suport de totes les forces del Consistori i l'abstenció del PP, així doncs, també s'aprovava la moció.

 

També hi havien discrepàncies en l'aprovació d'una proposta en motiu del 75è aniversari de l'assassinat del president Lluís Companys, que reclama que l'Estat desenvolupi les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul•lar la sentència del judici sumaríssim al president i que declari als Jutjats i Tribunals il•legítims, entre d'altres aspectes. El PP va votar en contra, C's es va abstenir i la resta de vots van ser afirmatius, per tant, la moció va quedar aprovada.

 

L'última moció on es van deixar veure les desavinences entre les formacions demanava donar suport a la realització d'un referèndum a Catalunya sobre el seu futur polític. La moció, presentada per CDC, rebia els vots en contra del PP i C's, però l'abstenció del PSC i la suma dels vots afirmatius de les tres formacions restants (CDC, CM i ERC-MES) feia que la moció quedés aprovada.
 

Edicions locals