L’Ajuntament congela els impostos per tercer any consecutiu i destinarà més de 3 milions d’euros per ajuts i bonificacions

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat les ordenances i preus públics per l’any vinent que ha presentat el govern municipal sense cap vot en contra. La proposta de l’equip de govern segueix en la línia de l’esforç en la contenció de la factura fiscal i en un

Es tracta d’unes ordenances i preus públics on el govern municipal ha prioritzat l’aplicació de bonificacions amb els objectius d’ajudar als ciutadans de Mollet amb les rendes més baixes i prioritzar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. Tal com ha explicat el regidor de serveis econòmics de l’Ajuntament, Josep Mª Garzón, a la sessió plenària, “un any més no s’incrementa cap impost, cap taxa municipal, i els ciutadans de Mollet es beneficiaran d’aquesta congelació dels impostos més comuns, com ara l’IBI, l’Impost de vehicles, la taxa d’escombraries o la taxa d’aigua”. 

 

 

Amb aquesta congelació dels impostos per tercer any consecutiu, els ciutadans de Mollet seguiran pagant un 12,6% menys d’impostos municipals que els de la resta de les ciutats de la província de Barcelona. 

 

 

Increment de bonificacions segons renda familiar i de reactivació econòmica   


Tal com ja porta fent els darrers anys, el govern municipal aplicarà bonificacions a totes les persones amb més dificultats com recentment ja s’ha fet, per exemple, amb els ajuts destinats a lluitar contra la pobresa energètica de les famílies molletanes més castigades per la crisi.

 

 

Per aquest motiu l’Ajuntament destinarà més de 3 milions d’euros per ajuts i bonificacions. El marc general per acollir-se a aquests beneficis fiscals vindran definits pel criteri de renda.  

 

 

Pel que fa la reactivació econòmica, entre d’altres, es manté una bonificació del 75% de l’import de la taxa per l’obertura de noves activitats a aquelles persones que presentin el certificat de viabilitat del seu projecte empresarial o bé a aquelles persones que acreditin estar en situació d’atur, així com a aquelles empreses que disposin del certificat del sistema d’ecogestió i ecoauditoria de la Unió Europea que determina la prevenció i el control ambiental de les activitats.   

 

 

 

Bonificacions mediambientals  


Amb les ordenances aprovades al Ple s’inclouen un seguit de bonificacions verdes que permetran seguir promovent una ciutat sostenible.

 

 

Així, hi hauran bonificacions per la compra de vehicles elèctrics o híbrids, per aquelles PIMES que cogenerin energia o per aquelles construccions, instal·lacions i obres que fomentin l’eficiència energètica i la utilització de les energies renovables.    

 

 

 

Campanya de Nadal a les zones blaves 


Amb el propòsit de potenciar l’activitat comercial, se seguirà incentivant les compres nadalenques als establiments de Mollet. Un any més, l’Ajuntament facilitarà als comerços de la ciutat tiquets de 30 minuts d’aparcament gratuït per a la zona blava perquè els lliurin als seus clients.

 

 

Per aquelles persones que ja disposin de l’adhesiu anual de 15 minuts més d’aparcament gratuït a la zona blava, aquesta campanya es sumatòria, amb la qual cosa poden acumular 45 minuts gratuïts d’aparcament.  

 

 

 

Agilització de tràmits 


Aprofitant l’ús de les noves tecnologies, amb la voluntat de facilitar els tràmits que fan els ciutadans i, alhora, potenciar l’estalvi de la despesa pública, l’Ajuntament agilitzarà les gestions i les tramitacions que la ciutadania hagi de dur a terme a les dependències municipals.

 

 

D’aquesta manera, sempre prèvia autorització dels ciutadans, en el moment que s’hagi de fer qualsevol tipus de gestió o tramitació, no caldrà aportar aquella documentació que ja estigui en coneixement de l’Ajuntament.  
 

 

 

Edicions locals