Centenars de persones participen al primer Fira’t a Gallecs d’enguany

Diumenge la plaça de l’església de Gallecs acollia centenars de persones que no van voler perdre’s les activitats en família que es realitzaven entorn l’espelta i el Dia Mundial dels Ocells.

Diumenge es realitzava la primera de les tres fires sectorials del Fira’t a Gallecs. Centenars de persones van omplir la plaça de l’església de Gallecs per realitzar les activitats organitzades per Consorci de Gallecs, l’Associació Agroecològica de Gallecs i l’associació Slow Food Vallès Oriental. 

 


Durant tot el matí de diumenge es van poder realitzar diverses activitats relacionades amb l’espelta com una demostració de com funciona el molí de pedra, com s’elabora la cervesa ecològica de Gallecs, la TOC d’Espelta o els coixins d’espelta fets amb pellofa. També, es va realitzar el taller ‘Receptari, pa i galletes’, per conèixer els àpats que es poden realitzar amb l’espelta. 

 


El primer Fira’t a Gallecs també commemorava el Dia Mundial dels Ocells, amb un anellament científic obert al públic a càrrec de Xesco Macià i Xavier Larruy, que va donar l’oportunitat de conèixer cursiositats sobre la migració, del plumatge dels diversos ocells i de les característiques de cadascun en funció de la dièta i l’hàbitat que utilitzen. 

 


Durant la jornada també es van realitzar altres activitats com tallers de cuina familiars, passejades en carro per Gallecs, contes per a nadons i un circuit de jocs tradicionals. 

 


A més, com cada any els més petits de la casa han pogut conèixer diversos productes de temporada, amb l’espai ‘Encaixa’l: L’hort a Gallecs. També s’han pogut comprar els diversos productes de Gallecs a l’espai ‘Racó del Cistell’. D’entre les persones que van realitzar una compra superior a 5 euros es va sortejar una cistella de productes de la zona. Per cloure la jornada els assistents van poder dinar, al preu de 3 euros, un plat de paella d’espelta i un got de TOC.

Edicions locals