Preacord a Valeo entre la direcció de l’empresa i els treballadors

S’assoleix un preacord amb la direcció de Valeo que aconsegueix mantenir l’activitat industrial i millorar les indemnitzacions. En el tancament de l’edició encara cal ratificar l’acord per la plantilla de treballadors.

Dimarts el comitè i la direcció de l’empresa Valeo mantenien una reunió que s’allargava fins dimecres a migdia. La llarga trobada ha servit per aconseguir la principal reivindicació dels treballadors: establir elements que permetin mantenir l’activitat industrial i l’ocupació, a més de garantir les condicions d’indemnització que tenien pactades en els anteriors acords industrials i millorar-les, tant econòmicament com a nivell social. En el tancament de l’edició de la revista, aquest preacord encara no és definitiu, ja que cal ratificar-lo per la plantilla de treballadors. 

 


L’acord inclou mantenir l’activitat productiva fins el 30 de juny de 2017, acompanyada d’un ERO temporal que garanteixi el 80% del salari net més el 100% de les pagues extraordinàries. També s’ha acordat iniciar un procés de reindustrialització que generi ocupació suficient per donar feina a tota la plantilla. A més, s’obrirà un pla de baixes incentivades i s’aplicarà un acord de trasllat voluntari. Aquest preacord també inclou un pla de prejubilacions.

Edicions locals