La música blue grass i l’old time captiven el Mercat Vell

Desenes de persones amants d’aquest gènere gaudeixen d’un festival únic a tot l’Estat.

Un públic apassionat i íntim va omplir dissabte a la tarda el Mercat Vell, on es va celebrar el 14è festival Al Ras. Es tractava de l’únic festival a tot l’Estat dedicat exclusivament a la música bluegrass i old time, dos gèneres que tenen el seu origen a l’inici del segle XX. El festival va comptar amb l’ajut econòmica de l’Ajuntament de Mollet, la rifa d’Al Ras, la venta de diferents productes i el suport d’un patrocinador important del sector.

 

Desenes de persones procedents de tot l’Estat i d’altres països europeus no van desaprofitar l’ocasió de gaudir d’uns concerts únics i d’un ambient inigualable. En aquesta edició van actuar quatre bandes de fora d’Espanya. Van venir  Henrich Novak, considerat un dels millors solistes de dobro d’Europa; la banda belga The Sons of Navarone; els artistes francesos JMB Trio i Fred Simon i una formació especial creada expressament per al festival. La resta de bandes eren catalanes.

 

A banda dels tradicionals concerts, enguany també hi va haver diversos tallers, una classe magistral de banjo amb Jean Marie Redon, Eugene O’Brien, Lluís Gómez, Thierry Schoyman i Fred Simon. Cal destacar que l’edició d’enguany es va caracteritzar per recordar la figura Bill Keith, mor el passat 28 d’octubre. L’artista nord-americà, que va actuar a l’espai rural de Gallecs, estava considerat un dels banjos més important del gènere.

Edicions locals