El Ple debatrà canviar el nom de l’avinguda Burgos

Ara Mollet-ERC-MES presenta quatre mocions al Ple de dilluns vinent. La més destacada demana estudiar el canvi de nom de l’avinguda Burgos ja que “el nom d’aquest carrer no té res a veure amb posicionaments democràtics ni amb cap relació de Mollet amb aqu

En compliment de la Llei de Memòria Història, Ara Mollet-ERC-MES demanarà al ple del mes de novembre, que tindrà lloc dilluns a les 19h, que es reuneixi la comissió de Nomenclàtor de Mollet per parlar sobre el nom de l’avinguda Burgos i decidir si cal modificar-lo. Des d’Ara Mollet-ERC-MES recorden que el 27 de gener de 1939, Mollet cau en mans feixistes i la dictadura canvia molts noms dels carrers, esdevenint aquest carrer la ‘calle Burgos’, i al 1992 canvia el títol de carrer pel d’avinguda. Des del grup municipal creuen que “el nom no té res a veure amb posicionaments democràtics ni amb cap relació de Mollet amb aquesta ciutat castellana. El nom de Burgos es basa única i simplement amb la lògica dels vencedors, ja que la ciutat de Burgos va ser la capital del règim facciós abans de recuperar la ciutat de Madrid”. 

 


Ara Mollet-ERC-MES també presenta tres mocions més per: donar ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís a causa de les pluges torrencials del mes d’octubre; demanar a l’Ajuntament que mostri un major compromís envers les activitats per fomentar la igualtat entre homes i dones; i rebutjar l’actitud del govern de l’Estat envers la normativa catalana sobre pobresa energètica.

Edicions locals