Un nou bus híbrid circula per Mollet

L’Ajuntament ha presentat un nou Bus híbrid de la companyia Sagalés que substituirà el vehicle més vell que fins ara prestava servei. El nou vehicle, que ha entrat avui en funcionament, suposa un gran avenç per la ciutat alhora d’incrementar l’oferta de t

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el regidor de Mobilitat, Accessibilitat i Qualitat Ambiental, Josep Maria Garzón, i el conseller delegat de l’empresa Sagalés, Ramon Sàgales, han presentat el nou autobús híbrid que circularà per Mollet, una de les tres ciutats catalanes, després de Manresa i Granollers, on la companyia opera amb aquest tipus de model. 

 

 

El nou vehicle té una capacitat de passatge de 97 persones, amb un increment de capacitat del 300% respecte al bus que substitueix, i al ser 100% adaptat, inclou  espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i una rampa per accedir al bus.

 

 

Amb aquesta nova  incorporació, l’Ajuntament de Mollet referma la seva aposta per potenciar el transport públic incrementant  fins a un 35% l’oferta del servei amb els tres busos que operen a la ciutat. 

 

 

En aquest sentit, l’alcalde Josep Monràs, recordava que “el que avui presentem no és fruit d’un dia, sinó que és la conseqüència d’una feina feta durant molts anys adreçada a refermar el compromís de l’Ajuntament per un transport públic de qualitat i sostenible”.

 

 

De fet, afegia Monràs “aquest 2015 s’hauran realitzat uns 400 mil viatges en transport públic, el que converteix a Mollet en una de les ciutats on més creixen les línies d’autobús públic, amb la qual cosa l’aposta de l’Ajuntament té una clara resposta per part dels ciutadans”.  

 

 

Des de Sagalés, el seu conseller delegat, Ramon Sagalés, posava l’èmfasi en el fet que “aquesta nova incorporació suposa un gran avenç per una ciutat especialment sensible amb les qüestions mediambientals, ja que funciona amb un estalvi energètic d’entre un 28% i un 35%,  amb la reducció de CO2 que això comporta”.

 

 

Les característiques d’aquest vehicle, amb dos motors elèctrics i un tercer de combustió ecològica, al marge de la notable reducció de diòxid de carboni,  també permeten reduir els índexs de contaminació acústica. 

Edicions locals