El Ple rebutja la LOMCE i la LEC i demana una nova llei educativa

La moció es va aprovar amb els vots afirmatius de CM i Ara Mollet-ERC-MES, les abtencions del PSC i CDC.

El Ple aprova, amb el vot en contra de Ciutadans i les abstencions del PSC i CDC, donar suport a la ILP impulsada per l’Assemblea Groga i instar al Parlament de Catalunya a que aprovi una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya sota els principis de democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no-discriminació i de qualitat. La moció la presentava Canviem Mollet en creure que “l’actual Llei d’Educació de Catalunya (LEC) com la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) no garanteixen amb totalitat el dret a l’educació pública des de la llar d’infants fins a la universitat”, expliquen. La moció també demana Govern de la Generalitat la no aplicació de la LOMCE.

 


El regidor de ciutadans, Francisco Muñoz, explicava el seu vot negatiu dient que “necessitem un pla sense imposicions ideològiques, considerem compatible l’existència de l’escola pública i concertada i creiem en les interrelacions de les empreses privades amb l’escola per crear possibles contractes laborals”.

 


La regidora d’Ara Mollet-ERC-MES, Marta Vilaret, es mostrava d’acord amb alguns aspectes de la moció i en desacord amb d’altres. “Les lleis educatives han de ser àmpliament consensuades. Cal parlar-ne però potser no cal derogar-la i amb esmenar-la n’hi hauria prou”.

 


El regidor de Convergència, Joan Daví, també es mostrava més afí als canvis que a la revocació. De la seva banda el regidor del PSC, Raúl Broto, es mostrava en contra de la LOMCE però al costat de la LEC, “una llei de consens”.

Edicions locals