El Ple de Mollet denuncia les “lamentables instal·lacions” de les estacions de Renfe

El president d’ADIMO, Jaume Girbau, va explicar davant els regidors del Consistori i el públic assistent les problemàtiques amb les que es troben dia a dia les persones amb mobilitat reduïda.

“Cap estació a Mollet disposa d’ascensor, i ens hem de jugar la vida. Cada vegada hi ha menys trens adaptats, i hem d’esperar fins a una hora i mitja. Hi ha una barrera d’accés a l’andana més ample, però només s’obre quan el treballador està a taquilla. No coneixem la freqüència de pas dels trens accessibles, fet que genera llargues esperes. Els trens accessibles no estan senyalitzats, i amb les aglomeracions és impossible distingir-los”. Aquestes són algunes de les problemàtiques que enumerava en Jaume Girbau, president de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional, Física i Sensorial, de Mollet i Comarca (ADIMO), durant el Ple de dilluns, on s’aprovava una moció per demanar millores a Renfe. 

 


Girbau també explicava que les dificultats augmentaven si el destí, en comptes de ser Barcelona, era Granollers. “Com que no tenim ascensor a Mollet, la solució que ens dóna Renfe és agafar un tren en direcció Barcelona per baixar a La Llagosta, agafar l’ascensor per canviar d’andana i tornar a pujar a un altre tren, ara sí, en direcció a Granollers. Això és una falta de respecte i una pèrdua de temps”.

 


En referència a l’estació de Mollet Santa Rosa els problemes d’accessibilitat encara són més visibles. “Millor ni parlar-ne perquè no podem accedir, ni creuar, ni res de res”.

Edicions locals