Daví: “Tenim confiança crítica en el pressupost”

Dimecres Convergència oferia una roda de premsa per explicar el seu posicionament de vot al proper Ple municipal sobre els pressupostos, que tindrà lloc dilluns 14 de desembre.

CDC presentava dimecres un document amb tota la informació detallada i explicada de manera clara i entenedora sobre els pressupostos municipals de 2016, que està penjat al seu web perquè tots els ciutadans el puguin consultar. “Després d’analitzar amb detall totes les partides, donarem suport als pressupostos de 2016 perquè es destinen els diners a les partides més necessàries i confiem en la feina del govern municipal però també fem una crítica constructiva sobre diversos aspectes que cal millorar”. 

 


En referència al pressupost de l’any passat, des de CDC expliquen que la xifra total puja una mica més d’1 milió d’euros i aquests diners es destinen a serveis socials, polítiques econòmiques, seguretat i educació. Així doncs, la xifra total passa de ser de 51.636.472,41 euros a 2015, a 52.708.242,81 a 2016. “Si l’any passat ja parlàvem d’un pressupost social, enguany encara més”. 

 


Tot i donar recolzament als pressupostos, des de CDC fan una crítica sobre diversos aspectes que cal millorar com, per exemple, optimitzar recursos elèctrics de Mollet i potenciar el treball del Taller Alborada. En aquests sentit, des de CDC expliquen que “el vot favorable als pressupostos de 2016 no garanteix el de 2017. Cal treballar per optimitzar recursos i seguir millorant la ciutat”. 

 


Des de CDC destaquen que les principals despeses de la ciutat són la neteja, els tributs, les reparacions i el subministrament elèctric. “En les tres primeres partides poca cosa es pot fer però en referència al consum elèctric de la ciutat cal pensar com ser més eficients. Un projecte a nivell global és molt costós i inviable per un Ajuntament però es poden buscar alternatives com ho han fet altres ciutats com Sant Cugat o Tona”. En aquests sentit, des de CDC plantegen estudiar la possibilitat de realitzar un contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat perquè l’empresari assumeixi la despesa de la instal·lació a canvi d’alguna contrapartida. “Un cop finalitzi la concessió, la gestió passaria a ser de l’Ajuntament. Aquest tipus de contractes permeten dur a terme inversions que sinó no es podrien realitzar”.

 


En referència al Taller Alborada, des de CDC plantegen potenciar les vendes dels productes que es realitzen entre els Consistoris de la zona. “Les vendes del taller han disminuït durant els darrers anys i no és autosuficient. Tots els Ajuntaments del Baix Vallès hem de donar un impuls i pensar en el Taller Alborada quan es fan obsequis oficials, samarretes o d’altres productes”.

 


CDC també ha explicat com afectaria a la ciutat la no aprovació dels pressupostos. “No aprovar els pressupostos de 2016 significaria haver de prorrogar els de 2015. És a dir, no es podrien aplicar els augments en les partides de serveis socials o ocupació; es limitaria l’import total del pressupost al mateix de l’any passat; s’aturarien les subvencions a les entitats; no es podrien realitzar inversions, només executar el que no s’ha fet a 2015”, entre d’altres aspectes. En aquest sentit, demanen a les agrupacions polítiques del Consistori “que es mullin perquè aquesta vegada el vot d’abstenció no és neutre, ja que no hi ha cap partit amb majoria clara al Consistori molletà”.  

 


CDC també aprofitava l’ocasió per demanar el vot de la ciutadania “a un partit seriós, dialogant i que treballa perquè els interessos de Catalunya estiguin sempre presents”. El número 6 de Democràcia i Llibertat, Feliu Guillaumes, demanava el suport de la ciutadania per “dignitat” i per “consolidar el vot per la sobirania de Catalunya i facilitar que s’entengui la nostra voluntat a nivell internacional”. Guillaumes explicava que fins arribar a assolir la independència cal seguir treballant i reclamant projectes com la millora de la seguretat a les estacions de Renfe i el soterrament de la R3.

Edicions locals