El Museu Isern obre les seves portes a la ciutadania

El Museu Isern de Mollet, situat a l’avinguda Antoni Gaudí número 73, organitza el proper dissabte de 10  a 13 h la jornada de portes obertes. Durant la diada, que se celebra una vegada al trimestre, es parlarà de la història de la moto a la comarca i del paper que va jugar la indústria d’aquest sector en el nostre territori. Es podrà veure models de marques com ara Derbi, Bultaco, Guzzi, Montesa, Ossa o Ducson. Les novetats per aquesta ocasió són una motocarro derbi (primícia del seu temps), una derbi 95 bicilíndrica i una derbi 98 cedida per Miquel Montsant.

 

“M’agradaria que vingués tot tipus de públic, no només els amants de les motos. Crec que és important que la gent conegui la història de Mollet a través de la indústria de les motos”, assegura Josep Isern, fundador del Museu. La ciutat de Mollet va tenir un paper destacat en la construcció de motocicletes durant quatre dècades (1945-1985) gràcies sobretot a Derbi i Ducson. “Mollet va ser una ciutat pionera a l’Estat pel que fa a les motos. Tothom que volia fer-se una moto venia aquí. Van ser uns anys magnífics i no vull que aquella època caigui en l’oblit. És patrimoni cultural de Mollet”, afirma Isern.

 

El Museu, que contínuament va renovant les seves peces, està obert a la ciutadania durant tot l’any. “L’any passat van venir més de 100 persones del Moto Club Sords. Tots els integrants tenen discapacitat auditiva. Vaig explicar-los la història del museu mentre un guia m’anava traduint al llenguatge dels signes. Va ser una experiència fantàstica. Fa poc em van escriure preguntant-me si podien tornar aquest desembre”, explica el fundador del Museu, que desvetlla que tenen previst homenatjar a diversos corredors durant l’any 2016. Josep Isern, acompanyat per Pere Pi i Josep Bermúdez (excorredors i exmecànics de Derbi), explicarà dissabte la història de les motocicletes i d’altres vehicles exposats al museu.

 

Els assistents, que podran preguntar el que desitgin, no cal que confirmin la seva assistència. L’acte finalitzarà amb la projecció un reportatge la Segona Llotja del motor que va tenir lloc el passat mes de juny al Parc de les Pruneres amb comentaris a càrrec de Xavier Gil, director de les 24 hores de Montjuïc.

Edicions locals