El Ple de Mollet aprova els pressupostos municipals del 2016

Dilluns s’aprovaven els pressupostos municipals per l’any vinent amb el vot de qualitat de l’alcalde.

El ple de Mollet va aprovar dilluns el pressupost municipal del 2016 amb el vot de qualitat de l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs. La sessió plenària va comptar amb 24 dels 25 regidors que formen part del Consistori molletà, ja que la regidora del PP, Susana Calvo, està de baixa per maternitat. Abans del Ple Calvo ja va manifestar el seu suport als pressupostos però el seu vot no es va fer efectiu ja que és intransferible.

 

 

Després de presentar els pressupostos i que els diversos partits polítics manifestessin les seves opinions, va arribar la votació. PSC (7 regidors), Ciutadans (3 regidors) i CDC (2 regidors) van votar afirmativament mentre que CM (7 regidors) i ERC (5 regidors) ho feien en contra. Després de la primera votació, que va quedar en 12-12, es va realitzar una segona per si alguna agrupació canviava d’opinió i, en no ser així, tal com marca la llei, el vot de qualitat de l’alcalde va fer prosperar els pressupostos municipals per al 2016.

 


El total del pressupost consolidat per a l’any vinent és de 58.093.328 euros, que es reparteix entre l’Ajuntament (52.738.519 euros) i les empreses i els organismes municipals (6.354.809 euros). En referència al pressupost de l’any passat, enguany s’ha augmentat en 1.894.730 euros gràcies, majoritàriament a l’aportació de la Diputació de Barcelona.

 

 

PSC: “Són uns pressupostos socials, compromesos amb la formació, l’ocupació i el medi ambient”


L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explicava que “en aquests pressupostos se segueixen incrementar les partides per als més necessitats, atorgant tot tipus d’ajuts i evitant desnonaments o talls de subministrament. També s’augmenta la despesa educativa sense tenir-ne les competències, s’incrementen els recursos destinats a l’activitat econòmica i a la generació d’ocupació i es congelen impostos”. El PSC també agraïa les aportacions dels grups municipals del PP, tot i no estar present al Ple, C’s i CDC. D’altra banda criticava a CM i Ara Mollet-ERC-MES perquè “no han realitzat cap proposta i es dediquen més a fer titulars i a llegir consignes durant el Ple que a buscar beneficis per a la ciutat”.

 

 

CM: “Els pressupostos municipals són poc transparens i continuistes i no entenen l’emergència social que vivim”


“Ens volen vendre uns pressupostos de caire social assignant quanties insuficients per a l’emergència social que estem vivint. Per nosaltres l’eix central hauria de ser el rescat social”, explicava el portaveu del Canviem Mollet, en Xavier Buzón. “Estem d’acord en els increments a les partides socials però nosaltres destinaríem més diners del pressupost a aquestes mesures”. L’agrupació també demanava elaborar una autoria econòmica i de personal, començar el pressupost des de 0.  “El tarannà de l’equip de govern, malgrat estar en minoria, no ha canviat i respon a unes maneres poc transparents i a una visió continuista de la situació de viu la ciutat”.

 

 

Ara Mollet-ERC-MES: “Votem no als comptes del govern municipal perquè no ha fet bé la feina. Els pressupostos són gairebé calcats als dels darrers 5 anys”


Ara Mollet-ERC-MES també es manifestava en contra dels pressupostos municipals i criticava al govern municipal per “demanar-nos que realitzem propostes però sense possibilitat real d’incidència en el pressupost”.  L’agrupació demanava uns pressupostos “més participatius, ja que en d’altres pobles aquest tipus de processos comencen a la primavera” i també demanava “remunicipalitzar serveis com, per exemple, alguns temes de joventut, informàtica o gent gran”.  “Nosaltres proposem noves polítiques de cohesió social, destinar recursos a audiències públiques i a la realització de referèndums, mancomunar serveis, obrir més les escoles i el Mercat Vell, una programació d’art escèniques estable i un fons per a la pobresa energètica, entre d’altres aspectes”. 

 

 

C’s: “Votarem sí per responsabilitat amb la ciutadania que ens ha recolzat; no volem que Mollet entri en una situació d’inestabilitat”


Ciutadans donava recolzament els pressupostos municipals per a l’any vinent tot recordant que “fem una oposició constructiva i donem recolzament als pressupostos perquè és el millor per la ciutat”, explicava el portaveu de l’agrupació, en Francisco Muñoz. Tot i això, aclaria que “és un vot de confiança però no pas un xec en blanc” i recordava que “la no aprovació dels pressupostos situaria a Mollet en una seria inestabilitat”.


Muñoz es mostrava agraït al govern municipal per haver inclòs en el pressupost de l’Ajuntament propostes presentades per la seva agrupació. També, demanava a l’alcalde de Mollet que “cal millorar en alguns aspectes i hem d’explicar millor a la ciutadania com s’estructura el pressupost”.

 

 

CDC: “Estem davant d’uns pressupostos socials, orientats al foment de l’economia i la creació d’ocupació on l’eix prioritari és l’atenció a les persones”


Des de Convergència manifestaven que “aquests pressupostos responen a les necessitats de la gent de Mollet”, tot destacant que els increments dels pressuposts s’han produït en les partides a serveis socials, polítiques econòmiques, seguretat i educació. En aquest sentit, el portaveu de l’agrupació, en Joan Daví, destacava que “l’eix prioritari dels pressupostos és el benestar de les persones i ajudar al ciutadà a sortir de l’actual situació de crisi”.  També, Daví destacava que “les inversions són poques però la manera d’augmentar-les seria incrementant els impostos i no pas congelant-los i en aquests moments de crisi hem d’intentar que la pressió fiscal sigui zero. Les inversions ja vindran quan millori l’economia global”.

 

 

PP: “Donem suport als pressupostos perquè recullen les nostres propostes”


Des del Partit Popular, tot i no assistir al Ple perquè la seva regidora està de baixa de maternitat, enviaven un comunicat a la premsa per manifestar el seu suport als pressupostos de 2016. Els populars expliquen que “hem fet aportacions a l’equip de govern pel bé de la ciutadania i han estat recollides”. Entre les aportacions més destacades, el PP enumera “les rebaixes en la pressió fiscal del municipi (IBI), subvencions per a emprenedors, ajudes a les famílies monoparentals o la incorporació d’ajudes en els lloguers, no només per a locals de nova activitat, sinó també pels autònoms”.  El PP assegura que “pel bé futur de la ciutat seria bo que les formacions mantinguin la voluntat de negociar i tenir la mà estesa durant la legislatura”.

Edicions locals