ERC estudia la possibilitat de replantejar la comarca

Dissabte els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya del Baix Vallès es reuniran per primera vegada per debatre sobre el paper del nostre territori de cara al futur

El Centre Cultural La Marineta acollirà durant el matí de dissabte la 1a Jornada ERC Baix Vallès, on els representants d’ERC dels 12 municipis del Baix Vallès debatran “sobre la viabilitat i el futur d’una possible realitat administrativa del Baix Vallès en un futur a mitjà termini, dins del debat de la nova organització territorial del país”, expliquen. Des d’ERC afirmen que “cap altra organització política ha fet el debat sobre el Vallès, els Vallesos o el Baix Vallès en aquesta complexitat i amb aquesta voluntat de redefinir estratègies i objectius futurs”.

 


La jornada s’iniciarà a les 10h amb la benvinguda d’Oriol López, regidor de Mollet i Pol Altayó, regidor de Santa Perpètua. A partir de les 10.15h i fins a les 11.30 es realitzaran tres intervencions amb el seu posterior debat. La primera intervenció porta per títol ‘El Baix Vallès: realitat o ficció?’ i anirà a càrrec de Josep Gordi, regidor de Mollet, geògraf, fundador del Centre d’Estudis Molletans i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. La segona intervenció serà ‘El Baix Vallès: una nova comarca dins d’un nou context’, a càrrec d’Oriol Escura, llicenciat en Ciències Polítiques i Dret. L’últim en posar el debat sobre la taula serà el geògraf i professor d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona, en Jaume Font Garolera, amb la intervenció titulada ‘Repensar l’organització territorial avui’. 

 


La jornada finalitzarà amb una trobada entre els càrrecs electes d’ERC al Baix Vallès i una trobada entre les seccions locals. Aquesta jornada servirà, també, per elaborar l’esborrany d’un pla estratègic sobre la visió de futur del territori, que finalment serà aprovat en una altra jornada.

Edicions locals