Indemnitzen a una pacient de l'Hospital de Mollet amb 53.000 euros

El jutjat de primera instància i l'Audiència coincideixen que es va fer un mal ús del fòrceps.

L'Audiència de Barcelona ratificava dilluns una sentència contra l'asseguradora del Servei Català de la Salut. El dictàmen dóna la raó a una pacient de l'Hospital de Mollet. La dona denunciava haver patit seqüeles a causa d'una sutura defectuosa realitzada després del part del seu primer fill.

 


Segons ha informat TV3, un total de 53.000 euros és l'import que l'asseguradora haurà de pagar a la jove, que pateix lesions vaginals i seqüeles urològiques provocades per la sutura defectuosa realitzada durant el naixement.

 


Els fets es remunten al juny de 2011 quan la pacient, d'aleshores 35 anys, va anar a l'Hospital de Mollet per sotmetre's a la inducció del part. A causa de l'ús dels fòrceps, durant les maniobres d'expulsió la pacient va patir una ruptura de la comissura cervical i una fístula vesico-vaginal que va haver de ser suturada. Aquestes lesions provoquen que la pacient pateixi un estrenyiment vaginal, trastorns de micció i que no pugui tenir relacions íntimes.

 


Tant el jutjat de primera instància com l'Audiència coincideixen que es va fer un mal ús del fòrceps, ja que s'haurien d'haver aplicat de manera diferent.

Edicions locals