20 persones desallotjades d’un edifici de Mollet per risc de d’esfondrament

L’aluminosi afecta a l’estructura de l’edifici situat al carrer Vicenç Fonolleda, 12, que actualment està desallotjat. Encara no se sap quan de temps duraran els treballs d’inspecció i de rehabilitació, ni tampoc quan podran tornar a casa els veïns.

El dilluns de la setmana passada els veïns de l’edifici situat al carrer Vicenç Fonolleda, 12 contractaven els serveis de l’arquitecta molletana Cristina Álvarez per demanar pressupost per passar la ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis) i per arreglar el paviment del terra d’una de les cuines d’un immoble que s’havia deformat. Quan l’arquitecta va anar a l’immoble, dilluns 1 de febrer al vespre, va detectar que la causa d’aquest desperfecte al terra podia ser deguda a problemes estructurals. “Vam realitzar una petita cala i van veure una biga afectada, tot i que no s’apreciava amb claredat”, explica Álvarez.

 


Dimarts van continuar les petites cales i dimecres al vespre es va realitzar una cala gran on es va detectar que el sostre estava molt deteriorat. “Un paleta va venir per rebentar el fals sostre ceràmic i apuntalar d’urgència i quan vam fer la gran cala van veure que, com a mínim, hi havia 5 bigues molt deteriorades i diverses afectades per aluminosi”, explica Álvarez. En aquell moment es va avisar als serveis d’urgència i es va decidir desallotjar als veïns de l’edifici: 7 famílies (ja que un dels pisos és propietat d’una entitat bancària i està buit). En total unes 20 persones van haver de marxar de casa seva i anar a cases d’amics, familiars i a hotels.

 


L’edifici, construït l’any 1961, disposa de planta baixa i tres plantes i encara no es coneix la totalitat de l’afectació. Tampoc se sap quan de temps duraran els treballs d’inspecció i rehabilitació.

 


Dijous i divendres de la setmana passada es mantenien reunions d’urgència entre els veïns, l’arquitecta, els tècnics municipals i els serveis socials de l’Ajuntament. El mateix divendres l’Ajuntament facilitava la llicència per poder començar els treballs de rehabilitació immediatament i dilluns a primera hora els paletes i l’arquitecta, els únics autoritzats per entrar a l’edifici, treballaven per assegurar l’estructura. “Hem realitzat una feina contrarellotge, dedicant tot el nostre temps a trobar una solució per als veïns i jugant-nos la nostra integritat física realitzant cales amb el perill que comporta”, explica Álvarez.

Edicions locals