Es proposa fer una consulta ciutadana a Mollet

Ara Mollet-ERC-MES i CDC presentaran una moció al proper Ple municipal on demanen al govern municipal que organitzi una consulta ciutadana per preguntar als molletans si volen que el nostre municipi formi part de l'Associació de Municipis per la Independè

El proper Ple, que se celebrarà l'últim dilluns de mes a les 19h, posarà sobre la taula una moció insòlita pel Consistori. El grup d'Ara Mollet-ERC-MES i Convergència presentaran una moció per demanar a l'equip de govern que organitzi una consulta entre els molletans per realitzar una pregunta a la ciutadania: "Vol que l'Ajuntament de Mollet s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència?"

 


Els impulsors d'aquesta iniciativa demanen que es realitzi la consulta en un període màxim de tres mesos i que, a falta d'un reglament de consultes, sigui la Comissió de Transparència i Participació Ciutadana. 

 


Un cop realitzada la consulta, si el resultat fos positiu, els grups municipals demanen que es convoqui un Ple extraordinari per fer efectiva la decisió de la ciutadania. Actualment hi ha 785 municipis adherits a l'AMI dels 947 que hi ha a Catalunya. També estan adherits 49 consells comarcals, diputacions i altres ens locals.

 

Es dóna la circumstància que en el darrer Ple municipal del mes de gener Convergència havia presentat una moció on es demanava a l'Ajuntament de Mollet adherir-se a l'AMI i que era retirada a darrera hora. En aquell moment Convergència explicava que el motiu per suprimir la moció de l'ordre del dia era la intenció d'Ara Mollet-ERC-MES de presentar una esmena de quasi la totalitat del contingut de la moció, ja que acceptar l'esmena "provocaria que el contingut debatut durant aquests dies diferís notablement del contingut finalment presentat al Ple", explicaven des de CDC. Aleshores els Convergents ja anunciaven que furant el mes de febrer s'intentaria consensuar la moció, que finalment ha estat presentada a la premsa per Ara Mollet-ERC-MES.

Edicions locals