Segura: "La hipotètica República Catalana suposaria la pèrdua de drets"

Juan Carlos Segura Just, secretari Jurídic del Partit Popular, visitava Mollet per presentar el seu llibre titulat 'El libro negro de la independéncia'

Al setembre de 2014 la Generalitat de Catalunya presentava 'El llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya', un document que presenta una visió positiva sobre el procés constituent, la possible organització de Catalunya com a nou Estat i la relació de Catalunya amb l’Estat espanyol, la Unió Europea i la comunitat internacional. 

 


Ara, l'advocat, secretari Jurídic del Partit Popular i Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona presenta 'El libro negro de la independéncia', un document que presenta una visió negativa sobre la possible República Catalana. La presentació, organitzada pel Partit Popular de Mollet, va ser dilluns a la tarda al Centre Cultural La Marineta.

 


"El llibre parla de la pèrdua de drets que patirien els ciutadans si s'arribés a assolir la República Catalana", explica Segura, qui deixa clar que el llibre "no entra en consideracions sobre si és millor sentir-se espanyol o català perquè la gent està legitimada a tenir el sentiment nacional que vulgui" sinó que "tracta de la disminució de drets dels ciutadans".

 


"Amb una hipotètica República Catalana, molts ciutadans es convertirien en estrangers, ja que no tothom demanaria la doble nacionalitat". Segons Segura, "demanar la doble nacionalitat significa reconèixer la legitimitat de la República Catalan" i assegura que "jo no la demanaria i em convertiria en estranger".

 


El llibre està adreçat a tothom: als independentistes "perquè se n'adonin que amb la seva actitud política estant intentant vulnerar drets dels catalans" i als no independentistes "perquè sàpiguen com de dolenta podria ser la independència per a ells".
 

Edicions locals