La comunitat musulmana elabora un manifest a favor de la convivència

La comunitat musulmana de Mollet, formada per dues associacions (la Comunitat Islàmica de Mollet i la Comunitat Islàmica Al-Huda) crea el manifest ‘Mollet per la convivència’.

Dimarts la comunitat musulmana de Mollet presentava un manifest on es posava en valor els drets de la ciutadania, es criticava el conflicte institucional generat pel trasllat dels seus centres de culte i es demanava respecte i establir vincles amb els ciutadans per potenciar la bona convivència. L’escrit està elaborat per les dues entitats musulmanes que hi ha a Mollet: la Comunitat Islàmica de Mollet i la Comunitat Islàmica Al-Huda. A més, el document està recolzat per més d’una trentena d’entitats i partits polítics com la CUP, Ara Mollet-ERC-MES i Canviem Mollet.

 


Amb aquest manifest, que es pot llegir al web de la revista, la comunitat pretén aproximar-se a la ciutadania i establir vincles que ajudin a resoldre “el conflicte institucional, no pas personal”, explica un dels membres de la comunitat, Ahmed Babouch, qui afegeix que “volem que els molletans col·laborin per enfrontar-nos al discurs polític enverinat d’aïllament”. Babouch assegurava que “hi ha coses que la Llei i la Constitució permeten però que no pots realitzar perquè un polític hi posa traves”. “No pretenem que se’ns regali res; no volem cap excepció ni saltar-nos cap norma, només que se’ns tracti igual que als altres”, expliquen al manifest.

 


“Demanem que ni se’ns criminalitzi ni se’ns relacioni amb grups que res tenen a veure amb nosaltres, llevat del fet d’autodenominar-se musulmans” i “exigim que desaparegui les referències negatives cap al nostre col·lectiu del discurs polític molletà” ja que creuen que “els nostres governants han d’afavorir l’entesa i la pedagogia”.

 


Khalil El Askandari, membre de la comunitat, assegurava sentir-se discriminat per tenir el centre de culte al polígon industrial de Can Prat. “Quan els nostres fills surten del centre per jugar al carrer no es troben amb zones infantils com la resta d’infants sinó que veuen camions, màquines i material industrial. Quan em pregunten jo responc la veritat: ens han fet fora de la ciutat”.

 


De la seva banda, una altra membre de la comunitat, Douae El Kharroubi, manifestava que el fet d’estar fora de la ciutat “ens dificulta la vida a tots. Al centre impartim classes d’àrab i moltes vegades els alumnes falten a classe perquè els seus pares no els poden portar. Si estiguéssim a la ciutat molts infants podrien venir caminant”.

 


El manifest està obert a més adhesions de col·lectius i persones que vulguin donar suport al text.

Edicions locals