La Cursa Popular Anselm Clavé arriba als seus 30 anys d’història

Diumenge 28 de febrer l’Agrupació Escolar Anselm Clavé celebra la seva Cursa Popular, que enguany arriba a la trentena edició. Fins el 22 de febrer a les 15h es poden formalitzar les inscripcions a l’escola (c. Berenguer III, 146) o enviant les dades al c

 

La primera edició de la cursa


L’any 1986 el professor d’educació física que hi havia a l’escola, en Josep Maria Pol,  va proposar crear una cursa popular adreçada als alumnes i a tota la ciutadania en general.

 


Aquella primera edició, on van participar un centenar de persones, ja va ser un èxit i des d’aleshores l’Agrupació Escolar Anselm Clavé prepara anualment la Cursa Popular de l’escola, que s’ha convertit en un referent a la ciutat i al territori.

 

 

 


Els participants


La cursa està oberta a tothom i es desenvolupa en diferents categories segons les edats dels inscrits. Durant els darrers anys s’ha consolidat el nombre de participants entorn les 600-700 persones però aquesta cursa va arribar a assolir el miler d’inscripcions l’any 1992, quan es van celebrar les Olimpíades de Barcelona.  

 


El tret més característic de la cursa, a banda de la seva llarga trajectòria, és el seu caire familiar. Poden participar des de nadons acompanyats pels seus pares fins als avis més esportius i atrevits. En total hi ha 18 categories i es repartiran desenes de premis i centenars de medalles.

 

 

 

 

La implicació dels alumnes


“La cursa és un projecte transversal d’escola on participa tota la comunitat educativa”, explica la directora pedagògica del centre educatiu, la Montserrat Armengol. Cada curs és l’encarregat de realitzar una tasca diferent per contribuir a la bona organització i el bon funcionament de la cursa. També, professors i pares adopten un paper actiu, tant en l’organització prèvia com en el desenvolupament de la jornada.

 

 

 

 

El disseny del cartell


Al 2001 en Joan Abelló, qui mantenia una molt bon relació amb el propietari del centre educatiu, Heliodoro Jiménez, va obsequiar a l’escola amb un quadre sobre la Cursa Popular. Des d’aleshores aquest esdeveniment esportiu disposa d’imatge pròpia creada per l’artista molletà. Els anys previs a la donació, el cartell s’escollia a través de concurs, en algunes ocasions, o estava dissenyat pel propi centre, en d’altres.

 

 

 

 

 

Donació de sang


El centre treballa l’Aprenentatge per Projectes i Serveis (APS), una proposta que combina processos educatius amb el servei a la comunitat. Aquest projecte integra el servei a la societat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors; així doncs té una doble vessant: pedagògica i solidària.

 


A l’escola estan desenvolupant aquesta iniciativa a través de dues col·laboracions: amb la Residència Inmaculada i amb el Banc de Sang i Teixits del Vallès Oriental. Diversos alumnes del centre intercanvien temps, experiències i activitats amb els usuaris de la residència. En referència amb la col·laboració del Banc de Sang, els alumnes s’han format sobre la importància i els requisits per a ser donant i organitzaran una capta de sang durant el mateix dia de la cursa.

 

 

 


Molt més que una cursa


La Cursa Popular de l’Anselm Clavé, a banda de ser una activitat esportiva, és una activitat lúdica, familiar i social, on parents, infants, amics i coneguts comparteixen una jornada d’oci diferent al dia a dia de l’escola. Queden pocs dies per tancar el període d’inscripcions. Contacta amb el centre i reserva la teva plaça i la de la teva família gratuïtament.

 

 

 

 

 

 

 

Edicions locals