“Baixar les ràtios a les aules és la gran solució”

Divendres prop de 200 molletans es concentraven davant de l’Escola Col·legis Nous per reclamar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que no suprimeixi una línia de P3 al centre. Com a solució a la baixada de les matriculacions previstes per l’any

La comunitat educativa de Mollet es manifestava divendres davant de l’Escola Col·legis Nous a favor de l’educació pública. Prop de 200 molletans van fer sonar els seus xiulets metre mostraven pancartes reivindicatives en contra de la supressió d’una línia de P3 per l’any vinent al centre educatiu. Com a solució a aquesta alternativa, la comunitat educativa planteja baixar les ràtios d’alumnes per aula. “La gran solució és baixar ràtios”, declarava la directora de l’Escola Col·legis Nous, Montse Pérez. La presidenta de la Coordinadora d’AMPAs de Mollet, Emilia Macias, afegia que “tenim la gran oportunitat de millorar la qualitat de l’ensenyament” i el regidor d’educació de l’Ajuntament, Raúl Broto, reclamava “definir el ràtio d’alumnes a la ciutat”.

 


De moment, el Departament d’Ensenyament ja ha anunciat que l’Escola Col·legis Nous tindrà un grup menys de P3, que l’Escola Nicolás Longaron tanca i els seus alumnes seran acollits per Col·legis Nous i que l’edifici que quedarà buit s’utilitzarà per realitzar algunes classes de l’INS Aiguavivia, que no disposa de capacitat suficient en l’actual ubicació provisional.

 


Tot i aquestes notícies encara hi ha incògnites per desvetllar. La directora de Co·legis Nous explicava que “les dades que ens han arribat és que s’esperen més de 100 matriculacions menys per l’any vinent, per tant, potser no només queda afectada una línia de la nostra escola”.  “Si actuem com a calculadores no tindrem prou amb el tancament d’un grup”, es queixava Macias.

 


La comunitat educativa també alertava de la manca de previsió pels grups que comencen 1r d’ESO l’any vinent: “Actualment tenim a Mollet una línia de sisè de primària triplicada, per tant, l’any vinent hi haurà més matriculacions a 1r d’ESO però els instituts ja estan molt massificats”, explica Macias. El Departament d’Ensenyament encara no ha anunciat quina mesura prendrà, si crear un grup més de 1r d’ESO o repartir els alumnes pels diferents centres educatius tot augmentant les ràtios a les aules. “Sembla que cada any prenen decisions improvisades i sense sentit”, explica Broto, qui demana un “pla educatiu per Mollet a quatre anys”.

 

Edicions locals