L’alcalde de Mollet, Josep Monràs i els alcaldes del Baix Vallès tanquen files amb els treballadors de Bacardí

Els alcaldes del Baix Vallès es reunien dimarts a l’Ajuntament de Mollet amb treballadors i representants del comitè d’empresa de Bacardí per manifestar-los que tenen tot el seu suport davant la intenció de l’empresa de deslocalitzar part de la planta de

Dimarts els treballadors de Bacardí es reunien amb els alcaldes dels diversos municipis del Baix Vallès i amb els representants dels grups municipals del Consistori molletà per parlar de la situació en la que es troba l’empresa. Fa uns dies s’anunciava l’acomiadament de 82 treballadors en deslocalitzar l’àrea de producció i portar-la a Itàlia. L’empresa ha adduït causes organitzatives i productives, però “els sindicats hem rebutjat el tancament i l’ERO perquè considerem que no està justificat en la documentació presentada, ja que la direcció de Bacardí només ha mostrat comparatives de la planta de Mollet amb la planta d’Itàlia, però no amb la d’Alemanya i França”, expliquen des de UGT. Des de CCOO també asseguren que “aquesta planta sempre ha estat productiva i rentable”.

 


La presidenta del comitè d’empresa, Laura Conillera, afegia que “la deslocalització ja s’està produint i els problemes no són només per les 82 persones afectades directament, ja que si es deslocalitza la producció les conseqüències també les patiran els treballadors de la resta d’àrees del centre de treball”.

 


En aquests moments hi ha 82 treballadors afectats directament i 160 que estan al marge de l’expedient. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, demanava a la direcció de l’empresa “que demostri que té ètica empresarial i que s’ho repensi, ja que mai pot prevaldre el balanç econòmic, el pretendre guanyar més diners, per sobre del balanç de la justícia i l’ètica social”.  També, en nom de tots els alcaldes, Monràs recordava als treballadors que “si el procés acaba en vaga i algun dels treballadors afectats i les seves famílies es troben en situació de vulnerabilitat, com ja hem fet d’altres vegades, es posaran en marxa tots els mecanismes que calguin dels serveis socials dels nostres municipis”. Els treballadors han convocat una marxa per dilluns a les 17.30h des de l’empresa fins l’Ajuntament i, per dimarts, una vaga de 24h.

Edicions locals