Mollet es vesteix de verd i blanc per celebrar el Dia d’Andalusia

El Centre Cultural Andalús ha volgut dedicar la celebració d’enguany a Córdoba

Les sevillanes han estat les protagonistes del matí de diumenge a la plaça Prat de la Riba en motiu de la celebració del Dia d’Andalusia. El Centre Cultural Andalús ha aprofitat una vegada més aquesta ocasió tan especial per ells per apropar la cultura i les tradicions del sud d’Espanya a la ciutadania, en aquest cas fent menció especial a la província de Córdoba. 
Dissabte ja es va iniciar aquest petit tast cultural dintre de Can Gomà, on l’entitat molletana va preparar una tarda molt musical amb grups flamencs i els balls dels diferents grups de ball de l’entitat. Però el dia gran va ser diumenge, quan després de la ja tradicional missa rociera a l’Església de Sant Vicenç, els assistents es van dirigir a la plaça Prat de la Riba desplegant una gran bandera andalusa i acompanyats del so dels tambors de la banda de l’entitat.
Un cop allà, el president de l’associació, Francisco Paredes, i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, van hissar la bandera d’Andalusia. Després d’escoltar els diferents himnes, va arribar el moment dels parlaments, on Francisco Paredes va aprofitar l’ocasió per “donar gràcies a la terra que tant bé els va acollir”. Per la seva banda, l’alcalde va voler remarcar “la gran tasca que els andalusos han fet per Mollet” i va afegir que “gràcies a la seva feina la ciutat és com és”. Per acabar, el poeta Agustín Casero va recitar el poema “Nostalgia de Andalucía”, en el que va fer menció una a una de les vuit províncies que conformen la comunitat autònoma, i que la fan ser tan especial. 
Un cop finalitzat el recital, el cor de l’entitat va entonar una sevillana que els grups de ball de l’entitat van ballar just al centre de la plaça. El punt i final de la festa va arribar amb un cercavila que va dirigir als assistents pel centre de la ciutat fins a la plaça d’Andalusia.  

Visita la galeria de fotos.

Edicions locals