Unanimitat a favor de l'ensenyament públic

La Coordinadora d'AMPAs de Mollet i l'AMPA de l'Escola Col·legis Nous intervenen al Ple per demanar el suport del Consistori i recordar la trajectòria del centre educatiu a la nostra ciutat.

Tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament aprovaven una moció que demana descartar l'eliminació de la línia de P3 per l'any vinent a l'Escola Col·legis Nous, realitzar una planificació educativa a la ciutat de, com a mínim, 4 anys, la construcció e l'edifici del quart institut, l'adequació dels centres públics de primària i secundària i que es tingui en compte aquest acord en els pressupostos de la Generalitat.

 


La presidenta de la Coordinador d'AMPAs de Mollet, Emília Macias, alertava que "de moment coneixem que es tancarà una línia i l'Escola Nicolás Longarón però si es mantenen les ràtios en podríem perdre encara més" i demanava la baixada de les ràtios com a solució.

 


Un pare membre de l'AMPA de l'escola estenia la mà als representants polítics de Mollet: "aquí està la nostra mà, agafeu-la i caminem junts per defensar el nostre centre".

 


El regidor d'educació, Raúl Broto, aprofitava per reclamar "les inversions necessàries per a les escoles de primària i els instituts". La portaveu del PP, Susana Calvo, recordava que "en els últims anys el govern de la Generalitat ha tancat 470 grups d'educació infantil". El portaveu de Ciutadans, Francisco Muñoz, instava a la Generalitat "a prioritzar l'ensenyament en els pressupostos".

 


El regidor de Canviem mollet, Gabriel Espinosa, es qüestionava si "la baixada de la natalitat només afecta a l'escola pública i no pas a la privada" i el portaveu de Convergència, Joan Daví, explicava que "tot i que la moció es dirigeix en contra del govern de la Generalitat, nosaltres defensem els drets dels ciutadans" i recordava que "l'any vinent hi hauran 9.000 nens menys a Catalunya i només s'han tancat 2.000 places, per tant, les ràtios sí que han baixat en algun indrets". Daví també estenia la mà a l'escola concertada, que "en d'altres temps han estat una solució pels ciutadans".

 


La regidora d'Ara Mollet-ERC-MES, Marta Vilaret, creia que "si cal fer una baixada de ràtios hauria de ser abans de les preinscripcions perquè sinó les portes obertes dels centres es converteixen en una competició no sana entre les escoles". Vilaret també conscienciava a la resta de la ciutadania sobre la situació que viu Col·legis Nous: "Ahir va ser el Montseny, avui Col·legis Nous però demà pot ser qualsevol altra escola. Que no sigui la dels nostres fills no vol dir que no ens afecti el tancament com a ciutadans".

 

Edicions locals